FeaturedHaberler

KIA, yeni logo ve sloganını tanıttı!




Güney Koreli otomobil üreticisi KIA yeni logosunu ve sloganını tanıttı. KIA’nın uzun süredir yeni logo ve sloganını tanıtacağı biliniyordu. Yeni yıl itibari ile yeni logo ve sloganını kullanmaya başlayacak firma “İlham Veren Hareket” sloganıyla karşımıza çıkacak.

Koreli otomobil üreticisi KIA, 2020 Cenevre Otomobil Fuarı‘nda markanın görsel kimliğinin yenileneceğini söylemişti. Markanın bu kapsamdaki ilk yenilikleri ise yeni logo ve slogan oldu. ‘Şaşırtan Güç’ sloganının yerini ‘İlham Veren Hareket’ alırken, markanın logosu da radikal şekilde yenilendi.

Markanın önceki logosunda harfler birbiriyle aynı ve daha okunaklı bir yapıdayken yeni logoda ise harfler birleşik şekilde sıralanıyor. Yeni logoyu ilk olarak hangi araçta göreceğimiz açıklanmazken, logonun Şubat ayında satışa sunulacak KIA K7 Cadenza’da kullanılacağı tahmin ediliyor.

KIA’nın marka için yaptığı bu yenilik, gelecekteki planlarının da bir parçası niteliğinde. Elektrikli araçlara yönelim gösteren marka, bu değişimi kurumsal kimliğine adapte ediyor. Yeni logo ve sloganın bu yıl itibariyle kullanıma başlayacağını belirtelim.

Porsche Taycan 4S Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

15 Yorum

  1. Yeni-Eski


    kia-sessiz-sedasiz-yeni-logoya-gecti_main_1576761393.jpg.jpg

    Güzel olmamış, eskisi daha iyiydi.

  2. Amblem tam Koreli işi olmuş. Biraz daha zorlasalar Kore alfabesine uydurabilirlerdi. KIA’yı korece yazsalar en azından altında bir mantık olurdu. İlginç seçim vesselam.
  3. Başıma bir şey gelmeyecekse ben beğendim :)

    Tabi dünyada hiç bir logo Maserati gibi olamaz

  4. 34 yaşımda bi heves grafik tasarım bölümü kazanmıştım. aha bu logoyu tasarlayan abilerle aynı kafada öğretim görevlilerini görünce daha gitmedim. bölüm başkanı kördü, demek o da böyle bi logo tasarlamış

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu