Haberler

Mercedes-Benz’den kablosuz şarj atağı




Mercedes-Benz, plug-in hibrit teknolojisini bir adım daha ileri götürmeye hazırlanıyor.

Fişe takılarak şarj edilen plug-in hibrit sistemine wireless şarj yeteneği entegre ederek günümüz cep telefonları gibi şarj edilmesine imkan sağlayacak olan Mercedes, bu yeniliği ilk olarak 2017’de markanın amiral gemisi S500e’de kullanacak.

Yere monte edilen wireless dağıtıcısının üzerine geldiğinde çalışmaya başlayacak olan bu yeni sistemin otomobilde bulunan alıcısı ise tam olarak motor bölmesinin altında yer alıyor.

Mercedes-Benz, %90 verimlilikle 3.6kW’lık şarj kapasitesine sahip olacağını belirttiği bu sistemin yanında S500e’nin batarya kapasitesini de 8.7 kWh’den 13.3 kWh’e çıkaracak.

3.0 lt V6 çift turbolu motoruyla 442 BG güce ve 650 Nm torka sahip olan S500e’nin tüm bu değişikliklerin sonunda elektrik enerjisiyle 50 km’lik bir menzile ulaşabilmesi hedefleniyor.

AC ve DC akımın her ikisiyle de şarj edilebilme imkanı sunan Combined Charging System (CCS)’i 2018 yılında plug-in hibrit modellerinde kullanmaya başlayacağını belirten Mercedes, bunun yanında 150 kW’lık hızlı şarj istasyonları da inşa edecek.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu