Haberler

Tesla bir depolama alanı inşa ediyor!




Tesla, geçtiğimiz günlerde Güney Kaliforniya’nın ıssız arazilerinde sürdürdüğü projesini gün yüzüne çıkardı. Bir lityum-iyon batarya depolama alanı inşa edeceğini açıklayan Tesla, tüm ayrıntıları medyaya sundu.

Tesla’nın otomobilleri için kullandığı bir dizi bataryadan oluşan tesis büyük bir akım kaynağı. Güney Kaliforniya Edison’un Mira Loma trafosuna kurulacak olan akım kaynağı saatte 20 megawatt/80 megawatt elektrik sağlayacak.

Proje, Los Angeles’da Aliso kanyonundan sızan büyük metan sızıntısı yüzünden devam etmekte olan elektrik krizine bir çözüm olarak düşünüldü. Kanyon o günden sonra doğalgaz depolamak için elverişsiz görülerek kapatıldı.

Ancak bu enerji kaynağının kaybı, Los Angeles’ın talebin arttığı kış aylarında karanlıkta kalması anlamına gelebilir. Vali Jeff Brown tarafından yönetilen Güney Kaliforniya Edison ve diğer kamu kuruluşları, büyük ölçekli enerji depolama çözümleri arıyordu. Tesla da tek başarılı teklifi sunan kuruluş oldu.

tesla-battery-project-california-2

Tesla, tesisin kurulum ve üretiminin yalnızca üç ay içinde biteceğini son gün 31 Aralık 2016’ya kadar her şeyin hazır hale geleceğini belirtti. Bataryaların üretimi, bu tarz projeler için kurulan Tesla’nın Nevada’daki Gigafactory fabrikasında yapılacak.

Tesla’ya göre Mira Loma akım kaynağı 2500 eve ya da 1000 Tesla otomobili şarj edebilme kapasitesine sahip olacak. Yoğun olmayan saatlerde kendi kendini şarj edecek ve talep yükseldiğinde şebekeye elektrik sağlayacak. Bu arada Güney Kaliforniya Edison 15 milyon eve elektrik sağlıyor.

Tesla yetkilileri yaptıkları “Sürdürülebilir bir enerji geleceği elde edebilmek için, dünyanın iki taraflı esnek elektrik şebekelerine ihtiyacı var. Elektrik endüstrisi depolamanın devrimsel etkilerini görmemiş son büyük endüstridir. Güney Kaliforniya Edison’la yakın çalışmalarımız neticesinde, Tesla Akım Kaynağı sistemi elektrik depolama konusunda yeni bir dönemin müjdecisi ve bir dönüm noktası olacak.” açıklamasıyla birlikte haberi noktaladı.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu