Haberler

Rolls-Royce Vision Next 100 konseptine bir göz atın




Rolls-Royce, Vision Next 100 konseptini Londra’da tanıttı.

Vision Next 100 RR’nin otomobillerinin yüzyıl sonra nasıl bir tasarıma sahip olabileceği hakkında fikir veriyor. BMW’nin alt olduğu bütün markaların kendilerine ait konseptleri tanıtacakları biliniyor. BMW’nin Vision Next 100 konsepti; tekstil örüntüsüne benzer görüntüsü, geniş çamurlukları, 2010’lu yılların 4 kapılı coupe otomobillerine benzer yapısıyla ilgi çekmişti. RR’nin modeli ise World Solar Challenge‘da yarışan araçların lüks versiyonu gibi.

Otomobilin resmi adı 103EX, RR’nin konsept isimlendirme düzeninde devam etmiş. BMW’nin konsepti daha “geleneksel”, tahmin edilebilir bir gelecek tasarımı. RR’nin tasarımı ise çarpıcı ve marka için adeta bir sıçrayış. Siz beğenseniz de beğenmeseniz de bu provakatif tasarım, eski BMW tasarımcısı Chris Bangle‘ın tarzına benziyor. Yüzen farlar ve bıçak kenarlı dikey çamurluklar klasik RR tasarımı: klasik olarak güzel olmaksızın görsel olarak ağır, heybetli. Ön ızgara ise tasarımla daha az bütünleşmiş. Markalaşmış ızgarayı daha çağdaş bir görünümle sunmak için en uygun şartlardan birini kullanabilirlerdi. Ya da 100 yıl sonra, çoktan antika özelliği kazanmış bu tasarımı rafa kaldırmayı düşünmezler miydi?

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. En büyük hayalim ileride Rolls-Royce sahibi olmak. Rolls-Royce dünyanın en köklü, prestijli ve dünyanın en iyi otomobillerini üreten bir marka. Günümüzde Mercedeste dahil olarak üzere neredeyse bütün üreticiler maliyeti düşürürken Rolls-Royce tam tersine kaliteyi en iyi şekilde son kaliteyle kullanıcısına sunuyor. Dünyada otomobiller ikiye ayrılır Rolls-Royce vs. diğerleri vardır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu