Haberler

Sürücüsüz minibüs Olli ile tanışın!




Local Motors firması tarafından geliştirilen bu Olli isimli minibüs hem elektrikli hem de tamamen otonom sürüşe sahip. Büyük bir telefon kulübesini andıran tasarımıyla Olli, 12 yolcu kapasitesine sahip. Maksimum 40 km/h hız yapabilen bu otonom minibüs, bir cep telefonu uygulamasıyla birlikte çağrılabilecek ve dilediğiniz konuma sizi götürebilecek. Sahip olduğu radar, GPS ve kameralar ile yolu 360 derece tarayan Olli, çarpışma olasılığını da oldukça düşürüyor.

Ayrıca Olli, IBM tarafından geliştirilen Watson yapay zeka sistemine sahip. Böylece sesli komutlara yanıt verebiliyor. Beni en yakın restorana götür gibi komutları algılayabilen sistem oldukça kullanışlı gözüküyor. Local Motors, Olli’nin geleceğinin umut verici olduğunu ve ilk etapta kampüs, havaalanı gibi belirli rotaların olduğu yerlerde shuttle servisi olarak kullanılmasını düşünüyor. Şimdilik Maryland eyaletinde hizmet veren Olli, tam zamanlı olarak merkezden bir insan operatör tarafından izleniyor.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ymz4SYVr_EE

Furkan Turan

20 yaşında genç bir otomobil tutkunuyum. Beni yolda bırakmayan her otomobile saygı duyarım. Ama sevmem için çok daha fazlası gerekir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu