Haberler

2018 Aston Martin Vanquish 820 beygir olabilir!




Geçtiğimiz yıl Cenevre’de tanıtılan Aston Martin DB11, yeni geliştirilen 600 Beygir güce sahip 5.2 litrelik V12 biturbo motor kullanıyordu. Auto Express’in haberine göre, 2018 yılında gelecek olan Aston Martin Vanquish, bu moturun elden geçirilerek güçlendirilmiş bir versiyonunu kullanacak.

Aston Martin’in Güç Aktarma Bölümü Şefi Dr. Brian Fitzsimons’a göre, yeni V12 motorunun mili, 820 Beygirlik güç altında test edilerek başarılı bir sonuç aldı. Bu tabiki yeni Vanquish’in 820 Beygir güce sahip olacağı anlamına gelmiyor, ancak piyasadaki güncel modelin 568 Beygirlik gücünden daha yüksek değerleri olacağı aşikar. Auto Express, aynı zamanda yeni Vanquish’in turboşarj desteğiyle 769 Beygirlik Ferrari F12tdf modeline yakın bir rakip olabileceğini belirtti.

Bu yeni motorun yanı sıra gelecek yıl piyasaya çıkacak Aston Martin Vantage’da, ilk defa Mercedes AMG’nin 4 litrelik V8 biturbo motoru kullanılacak ve muhtemelen ilerleyen dönemlerde bu işbirlik devam ederek yeni Aston Martin modellerinde bu motor görülecek.

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Aston Martin dünyanın en özel ve seçkin markalarından biridir. Allah bize de bir gün Aston Martin sahibi olmayı nasip eder inşallah. Yollarda Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Ferrari, Lamborghini görmeye çok alıştık Aston Martin hepsinden bambaşka bir dünya

    1. Aston Martin, Bentley, Rolls-Royce dünyanın en saygın lüks otomotiv markalarından birisi. Aston’u Aston yapan ve Aston Martin’i rakiplerinden farklı kılan güç, güzellik ve ruh değerleri. Tasarım ve mühendislik uzmanlığını kültürel mirasıyla birleştiren Aston Martin diğer tüm rakiplerinden ayrılıyor. Kültürel mirasını en önemli değeri olarak benimseyen Aston Martin, önümüzdeki yıllarda da yenilikçi değişimini, markayı güçlü, saygın ve özgür kılan temel değerlerini kaybetmeden sürdürmeyi vadediyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu