Haberler

İkinci nesil Porsche Panamera resmen tanıtıldı




Porsche’nin uzun zamandır sızıntıları yayılan lüks sedan modeli Panamera’nın yeni kasası, Alman spor otomobil üreticisinin düzenlediği etkinlik ile resmen tanıtıldı. Neredeyse tamamen yenilenen otomobil, şık tasarımı ve performansı ile dikkatleri üzerine topluyor.

Sızdırılan görseller ile paralel bir tasarıma sahip olan yeni Panamera, ilk jenerasyon Panamera’nın kambur arka hatlarından sıyrılarak 911 modeline benzer olarak daha agresif ve sportif bir yapıya kavuşmuş. Dingil mesafesi 30 mm, toplam uzunluğu ise 34 mm artan araç selefine göre daha geniş bir iç mekan sunuyor. İç mekanda teknolojiden taviz vermeyen Porsche, yeni nesil Panamera’da 7 inç büyüklüğündeki dijital göstergenin yanı sıra 12.3 inçlik büyük bir multimedya ekranı sunuyor.

İkinci jenerasyon Panamera 3 farklı versiyon ile beraber geliyor. Panamera 4S, Panamera 4S Diesel ve Panamera Turbo adı verilen versiyonların tamamında 4 tekerden çekiş ve 8 ileri çift kavrama şanzıman standart olarak sunuluyor. Panamera 4S versiyonunda 2.9 litrelik biturbo V6 motor yer alırken bu motor 434 beygir güç ve 550 Nm tork üretecek. 4 litrelik biturbo V8 motorlu Panamera Turbo ise 542 beygir güç ve 770 Nm tork gibi verilere sahip olacak. Son olarak Panamera’nın dizel versiyonu olan Panamera 4S Diesel ise hacmi açıklanmayan biturbo V8 motor ile 416 beygir güç ve 850 Nm tork üretecek. Her üç versiyonda sunulacak olan Sport Chrono paketi ile araçlar 0’dan 100 kilometre hıza yalnızca 4.3 saniyede ulaşabilecek. Bu da yeni Panamera’yı en hızlı 4 kapılı sedan otomobiller arasına sokuyor.

Porsche yeni Panamera’da üç odacıklı bir havalı süspansiyon kullanıyor. Ayrıca navigasyon verilerini, radar ve video görüntülerini sentezleyen InnoDrive adlı adaptif hız sabitleyici sistem, 3 kilometrelik bir çapta araç için en uygun gaz tepkimeleri ve vites oranlarını belirleyerek sürüş hissini arttırmayı hedefliyor.

Avrupa’da satışa sunulan ikinci nesil Panamera’nın Almanya’daki satış fiyatları ise 4S için 113.025 Avro, 4S Diesel için 116.954 Avro, Turbo modeli için ise 153.632 Avro olarak belirlenmiş durumda. Yeni Panamera’nın teslimatları ise Kasım ayı itibarıyla başlayacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Eski Panamera’yı beğenmezdim, hatta Porsche’den bile saymazdım, bu sefer çok güzel olmuş ve Porsche adını hak ediyor.

  2. ince stoplar ile önceki kasadaki hantal görüntü gitmiş bence daha zarif, daha sportif olmuş. arkadan baktığımda porsche yazısı olmasa bu panamera dır diyemem ben…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu