Haberler

Jay Leno’nun 2500 beygirlik kazası




Jay Leno Youtube’da haftalık olarak yayınladığı Jay Leno’s Garage programına ek olarak, CNBC ile ortak yaptıkları programda otomobil koleksiyonunda bulunan arabalar ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirmekte. Geçtiğimiz bölümlerin birinde ise çocukluk hayalini gerçekleştirmek amacıyla bindiği otomobilden yaptığı kaza sonrasında çıkabildi.

Hemi Under Glass isimli otomobil bir yarışçı olarak hayatına başlamış olsa da motorun arka tarafa alınmasıyla beraber ön kısım hafiflediği için bir “show” otomobiline dönüşmüş. Orijinal olarak Plymouth Barracuda olan otomobilin arka koltukları sökülüp yerine Hemi V8 yerleştirilmiş. Sonuçta ortaya aslında hızlı olmayan ama seyircinin izlemekten keyif aldığı bir otomobil çıkmış.

Video’nun ilk kısmında Jay Leno da aynı düşünceyi ve heyecanı paylaşıyor gibi gözüküyor. Olayın bu eğlence kısmını bozan durum ise otomobil iki tekeri üzerinde yolculuk yaptıktan hemen sonra yoldaki dalgalanmalardan dolayı yol tutuşunu kaybedip kaymaya başlıyor. Görüntüdeki asfalt ve lastikler yol tutuşu arttırmak için tasarlandığından bu kayma drifte dönüşmeden otomobil takla atmaya başlıyor.

Otomobilde bulunan Leno ve Riggle herhangi bir sorunla karşılaşmazken yavaş çekim görüntülerde kaza sırasında Leno’nun kolunun camdan çıkmak üzere olduğu görülüyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu