Haberler

Nissan’dan yeni menzil uzatıcı teknoloji




Nissan, yakın zamanda çıkaracağı kompakt elektrikli aracında menzil uzatma teknolojisini kullanacak. Nissan mühendislerinin e-Power adını verdikleri güç ünitesi, geçen sene Gripz isimli konsept modeli ile görücüye çıkmıştı.

Nissan’ın hali hazırda 200 mil (320 km) gibi bir menzil olanağı sunan yeni Leaf’i tanıtacağı konuşulurken, ufukta yeni bir uzun menzilli elektrikli otomobil daha göründü. Nissan CEO’su Carlo Ghosn, bu ay katıldığı Nissan ortakları buluşmasında Japonya’da satışa sunulacak yeni bir kompakt elektrikli otomobil ve bu otomobille birlikte daha uzun menzil imkanı sağlayan yeni bir teknoloji üzerinde çalıştıklarını belirtmişti. Ghosn’un yaptığı açıklamaya göre yeni bir otonom sürüş teknolojisi ve tek şeritte otonom manevra kabiliyeti teknolojisi de yakında boy gösterecek. Bu teknolojik hamlelere ise 2017 yılının Mart ayında tanıklık edebileceğiz.

Geçtiğimiz sonbaharda düzenlenen Paris Otomobil Fuarı’nda, Nissan’ın yeni menzil uzatıcı teknolojisinin konsept Gripz modeliyle kombinasyonunun bir ön izlemesine şahit olmuştuk. Bu otomobildeki fark ise bu konseptin geleneksel hibrit otomobillerden daha fazlasını sunmasıydı. Automobile News’in haberine göre Gripz’de bulunan hibrit güç ünitesi ve menzil uzatıcı teknolojisi e-Power ismini taşıyacak.

Ghosn, ortaklar buluşmasında yeni elektrikli otomobilin doğrudan tüketici taleplerine bağlı kalınarak üretileceğini açıkladı. Çok daha pürüzsüz bir otonomi ve yakıt verimi sunacak e-Power ünitesi, sessizlik, güç, verim ve kuvvetli ivmelenmeyi bir arada kullanıcının emrine bırakacak.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu