Haberler

Uzaylılar gerçekten var mı?




Herkesin bildiği üzere Formula 1 otomobilleri, 4 tekerler arasında en hızlılardan biridir. Formula 1’de pilot olmak rüya mesleklerden biri olsa da iyi süreler çıkarmak için doğaüstü yeteneklere sahip olmayı gerektirir. Tobii, göz bebeği izleme teknolojisini üreten şirket, ve Sahara Force India pilotu Nico Hulkenberg birlikte çalışarak bu yetenekleri ortaya çıkardı.

Göz harekelerinin durumunu inceleyen Tobii, Hulkenberg’in bakış açılarını baştan aşağı kayıt altına aldı. Saccade olarak adlandırılan bu sıra dışı göz bebeği hareketleri, normal sürücülerden çok daha hızlı şekilde gerçekleşiyor. Örnek vermek gerekirse; pit çıkışında yolun durumunu baştan aşağı gözden geçirmesi 100 milisaniye sürüyor. Normal sürücülerde bu değer 500 milisaniye diyebiliriz. Başlangıç ışıklarının yanmasıyla 100 milisaniyenin altında tepki veren Hulkenberg’in normal insanlar hatalı kalkış yaptığını bile düşünebilmektedir. Apex’e girerken verdiği tepkiler ise neredeyse hiç zaman kaybı yaşanmıyor denilecek cinsten.

Verilen tepki süreleriyle süper insan olarak adlandırabileceğimiz F1 pilotları, uzaylıların varlığı hakkında bizleri tekrardan düşündürmüyor değil.

https://www.youtube.com/watch?v=zjkUUMZnTnU

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu