Haberler

Goodyear, Avrasya topraklarındaki dünya rekoru denemesi için yola çıkıyor




Rainer Zietlow Takımı, Goodyear sponsorluğunda, Asya’nın doğudaki en uç noktası Rusya’nın Magadan şehri ile Avrupa’nın batı ucu Portekiz’in Lizbon şehri arasındaki mesafeyi, 8 günden az bir sürede kat etmeyi deneyecek.

Rainer Zietlow, Avrasya topraklarındaki 15.200 km’lik dünya rekoru denemesi için 30 Haziran’da[1] yola çıkıyor. Rainer, Asya kıtasının araç ile ulaşım sağlanabilen doğudaki en uç noktası Magadan’dan, Avrupa kıtasının batıdaki en uç noktası olan Lizbon’a 8 günden az bir sürede[2] ulaşmaya çalışacak.

Zietlow, daha önceki denemelerinde olduğu gibi bu turdan elde edilen geliri Belarus’ta bulunan ve tur sonrasında ziyaret edeceği SOS köyüne bağışlayacak. İlklere imza atan Rainer’in bu dünya rekoru denemesinde ortağı, yine Goodyear olacak.

Goodyear ve Zietlow’un tarihinde ilkler

Birçok dünya rekorunu elinde bulunduran Zietlow gibi, Goodyear da geçmişte birçok ilke imza attı. Bunların arasında ay yüzeyinde iz bırakan ilk lastik, piyasaya çıkan ilk off-road lastiği ve 350 F1 Grand Prix yarışını kazanan ilk lastik olması yer alıyor. Rainer Zietlow’un ise daha önce kazanmış olduğu dört uzun mesafe dünya rekoru bulunuyor. Bu deneme onun beşinci rekor denemesi olacak.

Bu denemede Zietlow, Avrasya’nın araçla ulaşılabilen en uç noktasından başlayarak 12 saat dilimini kapsayan uzun bir yolculuk gerçekleştirecek. Zietlow’un karşılaşacağı en büyük zorluklar arasında, trafiğe takılmadan Moskova’yı geçmek, ekip, araç ve lastikler için zorlu bir yol olan 3.000 km uzunluğundaki dünyaca ünlü ve çakıllarla kaplı Kolyma Karayolunu aşmak geliyor. Rainer Zietlow, kıtalararası rotayı rekor bir sürede geçebilmek için, daha önceki Cape-Cape ve Cape-Cape 2.0. denemelerindeki gibi yine Goodyear’ı ortağı olarak seçti. Zietlow, bu zorlu denemede Goodyear’ın ürettiği Wrangler HP dört mevsim lastiklerini kullanacak.

Goodyear Dört Mevsim Lastiği

Goodyear Wrangler HP Dört Mevsim lastiği; SUV ve 4X4 araçlar için tasarlanmış olup zorlu off-road koşullarında ve her türlü yol koşulunda dört mevsim güçlü performans gösteren bir lastik olarak öne çıkıyor. Lastik, ıslak zeminde güçlü yol tutuşu ve yüksek suda kızaklama direnci sayesinde ekibin Lizbon’a doğru güvenle ve konforlu bir şekilde yol almasını sağlayacak.

Goodyear EMEA Pazarlama Direktörü Alexis Bortoluzzi: “Rainer; asfalt, çakıl, çamur gibi çeşitli zeminler ile kuru ve yağışlı gibi farklı hava koşullarında yol alacak. Lastiklerini değiştirmek için zamanı olmayacağından dolayı, ona bu uzun ve zorlu yolculukta her Goodyear lastiği gibi en mükemmel performansı sağlayacak ürünleri sağladık” diye konuştu.

Bu dünya rekoru denemesini yapmaya karar verdiğinde, Goodyear ile çalışmak istediğinden emin olduğunu belirten Rainer Zietlow; “Goodyear, bize mükemmel performansa sahip ve güvenli Wrangler HP dört mevsim lastiklerini sundu. Bu lastiğin hem Kolyma karayolunun hem de Almanya’daki otoyolların ihtiyaçlarına uygun kalite ve gücü mevcut. Lastik, aynı zamanda yolda ve yol dışı kullanımda ihtiyaç duyulan tüm özelliklere dengeli bir şekilde sahip.” dedi.

Magadan’dan Lizbon’a Avrasya yolculuğu

Dünya rekoru denemesinin 8 günden az bir sürede tamamlanması bekleniyor. Bu denemede Zietlow, kameraman Marius Biela ve Rus gazeteci Peter Bakanov’dan oluşan ekibin yolculuğu Rusya, Belarus, Polonya, Almanya, Fransa, İspanya ve Portekiz’den oluşan 7 ülkeyi kapsayacak.

Araçta dördü takılı, üçü yedek olmak üzere toplam yedi lastik bulunacak. Dünya rekoru denemesinin diğer ortakları Volkswagen Grup, Rus LukOil, Ferodo, Champion, Immarsat, Exide, Borbet ve Kuehne+Naegel.

[1] Turun başlangıç tarihi hava koşullarına göre değişiklik gösterebilir.

[2] Şimdiki dünya rekoru Matthias Göttenauer ve Andreas Renz 2008 yılında elde ettiği 8 gün 12 saatlik derece.

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu