Haberler

Volvo’nun başvurusu yeni modellerin habercisi olabilir




Volvo, yeni Coupe’leri C40 ve C60 için patent başvurusunda bulundu.

5 Kasım tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’ne “C40” ve “C60” adları için başvuruda bulunan Volvo, yeni modelleri için göz kırptı.

Geely çatısı altında üretimine devam eden Volvo, oldukça çarpıcı 2013 Concept Coupe modelini tanıtarak lüks coupe modellerini getirmek istediği noktayı göstermişti. Şimdi ise yeni modellerini adlandırmak için büyük bir adım attı ve önümüzdeki yıllarda çıkartmayı planladığı araçlar için “C40” ve “C60” isimlerini tescil ettirdi. Volvo, küçük bir pazar payına sahip olan bu sınıf için daha yüksek hacimli modeller üzerinde duracağını ancak bunun hemen olmayacağını açıkladı.

Her ne kadar C40 ve C60 coupe’ler gündeme gelmiş olsa da 2018 yılından önce üretim hattında görmeyi beklememek gerekiyor.

O zamana kadar, S80’in yerini alacak olan S90 ve aynı araçtan türetilen V90 station wagon versiyonu 2016 yılında satışa hazır hale gelecektir. Çalışmalarına başlanan ve ilk kez ortaya çıkan XC40, 2017 yılında tazelenerek çıkacağına söz verilen giriş seviyesi modelleri ve 2019 yılı için planlanan saf elektrikli bir araç bizleri bekliyor.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu