FeaturedHaberler

Formula E yarışında sahtekarlık; Daniel Abt yerine başkasını yarıştırdı!




Koronavirüsü salgını sebebi ile önemi artan sanal ortam yarışlarında bir skandal yaşandı. Audi Formula E pilotu Daniel Abt’nin yerine bir başkasını yarıştırdığı ortaya çıktı.

Koronavirüs salgını tüm spor branşları gibi motor sporlarını da derinden etkiledi. Ertelenen veya iptal edilen yarışlar sebebi ile hem sporcular hem de izleyiciler mağdur oldu. Belki bu ortamı biraz olsun düzeltmek hem de E-Spor camiasına olan ilgiyi yükseltmek için yapılan Formula E Race at Home Challenge yarışmasında adeta bir skandal yaşandı. Audi Formula E pilotu Daniel Abt, yarışa kendisi yerine bir başkasını soktu. Berlin yarışı sırasında yapılan bu dolandırıcılık sonrası Abt, 10.000 Euro para cezası aldı ve yarıştan diskalifiye edildi. Organizasyonun geliri UNICEF’e yardım olarak gönderilecekti. Abt’nin yerine başka bir e-spor takımından 18 yaşındaki Lorenz Hoerzing’in yarıştığı da anlaşıldı.

Mercedes Formula E pilotu Stoffel Vandoorne konu ile ilgili, “Burada gerçekten mutlu değilim çünkü aracı kullanan Daniel değildi ve her şeyi karıştırdı. Bu saçma.” şeklinde konuştu.

Abt, özür diledi!

Daniel Abt,, “Formula E’den tüm taraftarlardan, takımımdan ve diğer sürücülerden cumartesi günkü yarış için dışarıdan yardım aldığım için özür diliyorum. Bu yarışı olması gerektiği gibi ciddiye almadım. Bu projeye ne kadar emek sarf edildiğini bildiğim için özellikle özür diliyorum. Hata yaptığımı biliyorum ancak kötü bir niyetim yoktu. Yarıştan diskalifiye edilmemi kabul ediyorum.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu