Haberler

Porsche tüm VW grubu için yeni bir motor üretmek üzere




Yaklaşık 40 yıl önce Porsche, Weissach’da ürettiği V8 motorların üretimini durdurdu. Kırk yılın ardından Porsche üreticileri, Zuffenhausen’deki yeni tesislerde Panamera’nın ikinci nesli için benzinli ve dizel V8 motorları tekrar üretmeye başlayacak.

Bu haberimizde 2017 model Porsche Panemera Turbo’yu, Nurburgring Nordschleife’da paranın alabileceği en hızlı sedan yapan 4 litrelik twin-turbo V8’den bahsedelim. Bu motorun Alman otomobil üreticileri tarafından sunulan en iyi V8 olduğunu söylememiz yanlış olmaz herhalde.

Ancak unutmamak lazım ki Porsche AG hala Volkswagen Grubu’nun bir parçası ve bugünlerde Porsche için her şeyin toz pembe olduğu söylenemez. ‘Dieselgate’ skandalının yankıları hala devam ediyor. Resmi olarak böyle bir şey söylemese de, Porsche’nin Zuffenhausen’daki yeni tesisi masrafları kısmak ve yeni bir lojistik düzen yaratmak için kurduğu tahmin ediliyor.

Diğer bir deyişle, Audi ve Bentley modellerindeki twin turbo V8 güç üniteleri de Porsche tarafından üretilecek. 4 litrelik twin-turbo V8 uzun zamandır beklenen, 1980’lerin sonu ve 1990’ların başında üretilen LM002 kod adlı “Rambo Lambo” modelinin selefi olacak Lamborghini Urus’un kaputunun altında da yerini alacak.

Edinilen bilgilere göre Zuffenhausen’de bulunan yeni tesis, şu anda günde yaklaşık 200 adet V8 üretebilecek, 400 kişilik güçlü iş gücüne sahip.

 

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Başka bir site olsa bunu yazmazdım ama Otopark’ta bu haberin başlığı böyle olmamalı.

    “Porsche, vw grubu için yeni bir yüksek hacim V8 motor…” denmeli.

    Tüm VAG grubu için yeni bir motor diye başlık olunca, akla Golf, Passat, Seat’lar, TSI, TDI’lar vs. gelir 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu