Haberler

Hyundai i30 N’in sesi duyuldu




Daha önce haberine bu linkte yer verdiğimiz, Hyundai’nin ilk performans modeli olan i30 N’in sesinin nasıl olacağına dair firma, tanıtıcı bir video yaparak otomobil camiasıyla paylaştı.

Hyundai i30 N

Kamuflajını hala çıkarmamakta ısrarcı olan Koreli, 2.0 Litre, 260 HP, 309 NM Tork değerlerine sahip ve en önemlisi de manuel şanzımanla gelecek olan i30 N, Nürburgring’de 24 saat içerisinde 2309 km yol katedip, en hızlı turunu da 9:55:636’de tamamlamış. Her ne kadar bu süre kulağa çok etkileyici gelmese de test edilen süre zarfında yağmurun ve yoğun bir pist trafiğinin olduğunu ve o 24 saatin içerisinde pit stopların ve pistte yaşanan durumlara karşı yavaşlatmaya yönelik işaret bayraklarının da bulunduğunu söylemekte fayda var

Hyundai i30 N’den biraz bahsettik. Özellikle şu günlerde yapay egzoz seslerine yönelik çalışmaları da göz önünde bulundurursak, i30 N’in sesi hakkında siz neler düşünüyorsunuz ?

 

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Testlerini makyajsız i30’da yapmaları çok mantıksız değil mi? Sonuçta bu araç yeni üretilecek bir araç ve testleri bundan 2 yıl önce üretilmiş araçlarla yapılıyor. Bana çok garip geldi

    1. Merhaba, aslına bakarsan aracın üzerinde neredeyse 4 senedir çalışılıyor. Hyundai’nin burada asıl hedefi kaputun altında yatacak güç ve sürüş dinamikleri babında yapılan iyileştirmeler, geliştirmeler. Tüm bunlar, o zamanki güncel kasayla başladığı için o detaya çok takılmayıp, makyajlısına da bunu entegre etmeyi test aşamasında uygun görmemiş olabilirler. Ayrıca yeni i30’u ilk başta N versiyonuyla değil normal versiyonuyla tanıtmak istiyor olma ihtimalleri de kuvvetli.

  2. Bu performans verileriyle , bu sesle sayın çekik gözlülerden epey güzel bir iş bekliyoruz.Tabi mevcut kasayı nasıl hafifletirler , “Thats the question”.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu