Haberler

M4 GT4 2018 yılında BMW fabrikasından çıkacak




Son zamanlarda üzerindeki ilgi sayesinde motor sporları grubunda hızla yükselişe geçen GT4 kategorisine yeni bir yarış otomobili daha katılıyor. Önceki yıllarda rekabete M3 GT4 ve Z4 modelleri ile dahil olan BMW, 2018 yılında mücadelesini M4 GT4 ile sürdürecek.

Bilindiği üzere GT4 serisinde modifikasyonlar nispeten limitli ve otomobilin temelinden keskin çizgiler ile ayrılınmasına müsaade edilmiyor. Öyle ki, BMW’nin yaptığı açıklamaya göre M4 GT4’ün aktarma organları ve elektronik aksamı standart bir M4’ten farksız olacak. Bu da demek oluyor ki gücün kaynağı yine 3 litrelik, çift turbolu ve sıralı altı silindirli bir motor olacak. Standart haliyle 431 beygir üreten bu motorun, GT4 yarışlarında eşitlik olması adına aynı beygirde kalmayacağı ortada.

Karbon fiber tavanın ve kapıların gövde ağırlığına bir miktar olumlu etki yaratacağı M4 GT4’te, ilave bastırma kuvveti için arka kanat ve ön tampon eki kullanılacak. Ayrıca yarış tipi egzoz ile motorunu daha fazla soluklandırmayı düşünen M4 GT4, koltuklarını ve frenlerini M6 GT3’ten direkt olarak alabilir.

BMW Motorsport ailesinde M235i Racing ile M6 GT3 arasında konumlanan M4 GT4, aynı klasmandaki V8 motorlu M3 GT4’ün temsilciliğini devralıyor. Hollanda kökenli Ekris Motorsport firması, tamamen bağımsız bir şekilde kendi M4 GT4’ünü çoktan hazırlayıp yarışa dahil olmuş olsa da, BMW cephesinin elinden M4’ün nasıl değişimler geçireceği merak konusu.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu