Haberler

Otomobilleri geri çağırma kervanına Audi de katıldı!




Markanın tank gibi sağlamlığıyla bilinen Q7 modelinin ‘S’ varyasyonundaki bazı araçlar geri çağrılıyor. İlk adımda yaklaşık 14.500 aracın geri çağrılacağını belirten Audi, bu araçların 30 Ağustos 2015 ve 8 Mayıs 2016 tarihleri arasında üretilen seriyi kapsadığını belirtti.

Yapılan açıklamada, hava yastıkları içerisindeki kontrol modülünde yaşandığı belirtilen problemin, kaza anında açılan hava yastıklarıyla birlikte yolculara çok yüksek bir basınç uygulayarak daha büyük yaralanmalara yol açabileceğinin altı çizilmiş.

Bu sonuca nereden varıldığı sorulduğunda ise Mart 2016’da yaşanan bir kazada, Ulusal Trafik Güvenliği İdaresi’nin yayınladığı bir raporla farkına varılan hata, o günden itibaren başlayan uzun süreli mesailerin ardından geçtiğimiz gün sonuca ulaştırıldı. Büyük bir mühendis ekibi ile çözümü bulunan problem, yeni yazılım yüklenerek giderilebilecek.

Daha da detaya inmemiz gerekirse, hava yastıklarının içerisinde bulunan kontrol modülündeki ‘tetikleme algoritması parametreleri’ başlığı altında tespit edilen problemin, çözüme kavuşturulmasına rağmen hala Ulusal Trafik Güvenliği İdaresi tarafından bir onarım takvimi yayınlanmaması dikkat çekiyor.

Bu takvimden ziyade daha fazla insanın canı yanmadan hatalı Q7 S’leri elden geçirmeye çalışan Audi’nin bu süreci hızlandıracağına kesin gözüyle bakılıyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Amerikan kurumları olmasa diğer dünya ülkelerindeki üreticilerin kusurlarını kim bulacaktı merak ediyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu