Haberler

Yeni Mazda CX-5 benzin alırken görüntülendi




Türkiye’de de popülaritesini sürdüren crossover segmenti, rekabetini bu sınıfta sürdürmek isteyen markalar için bir hayli yenilikçi olmayı gerektiriyor. Kompakt crossover liginin uzak doğulu temsilcisi Mazda CX-5 de, kaideye uyarak kendini yeniliyor. Kaliforniya’da bir benzin istasyonunda deposunu doldururken görüntülenen yeni CX-5, güncel modelin bu yıl makyajlanmasının ardından, 2018 yılında erken sayılabilecek bir değişime gidecek.

Markanın 2016 yılında yenilenen crossover SUV’u CX-9’dan izler taşıyacak olan CX-5’te, diğer modellerde de gördüğümüz kısık formdaki ön ve arka farlar kamuflaja rağmen kendini gösterebilmiş. Aynı zamanda daha belirgin bir şekilde aşağıya inen tavan çizgisi, CX-5’e sportif bir görüntü katmış.

Casus fotoğrafçılar, crossover klasmanındaki yeni modelin iç mekanına ait fotoğraflar yakalayamasa da, CX-9 modeli bu bağlamda yine bizlere ışık tutabilir. Bilindiği üzere yüksek seviye donanımlı CX-9’larda, nappa deri ve pelesenk kaplamalar gibi lüks opsiyonlar bulunuyor.

2018 CX-5’e ait motor ve şanzıman seçenekleri henüz gizemini korusa da, modelin bir miktar hafiflemeye ve aerodinamik iyileştirmelere kavuşabileceği ihtimali fazla. Bu sayede yakıt ekonomisi konusunda olumlu aşamalar kaydedebilecek olan CX-5, ekonomik olmak istiyorsa elbette ki çağın motor teknolojisine de ayak uydurabilmeli.

Büyük olasılıkla önden çekiş sisteminin standart ve dört tekerlekten çekiş sisteminin opsiyon olarak sunulacağı yeni CX-5’in üzerindeki örtü, gelecek yılın erken evrelerinde kalkabilir.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Aslında kasası gayet günceldi bence.(Trde fazla göremediğimizden de olabilir.)
    Asıl sorun 2 litre atmosferik benzinli ve 2.2 litre dizel motordan başka seçeneğinin olmaması..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu