Haberler

Mercedes Maybach’tan devasa bir coupe geliyor




62 Landaulet, 57, 62, Exelero ve Guard. Aklınıza ne geldi? Doğru, saydığım tüm modeller efsane birer Maybach. 1909 yılında Wilhelm Maybach tarafından uçak motoru üretmek için kurulan Maybach, ilerleyen yıllarda lüks otomobiller üreten bir marka haline dönüştü. Takvimler 60’ların başını gösterdiğinde ise dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Mercedes tarafından satın alındı.

Şahsen 2002’de ortaya çıkan 57 ve 62 model ismine sahip otomobillerini beğenmesemde 2005’te ortaya çıkardıkları Exelero’nun tam bir efsane olduğunu söyleyebilirim. Exelero 5.8 metrelik uzunluğa, 700 beygir güç üreten çift turbolu V12 motora ve gerçekten döneminin ilerisinde bir tasarıma sahipti. Otomobil ünlü rap yıldızı Birdman tarafından 2011 yılında 8 Milyon Dolar ödenerek satın alındı.

maybach-exelero-1221

2007’de ortaya çıkan 62 Landaulet ise gerçekten size “yok artık” dedirtecek cinsten bir otomobil. Maybach’n efsane otomobili Landaulet’nin yeni modeli olarak piyasa çıkan 62 Landaulet’yi diğerlerinden ayıran en büyük özelliği ise hiç şüphesiz açılır tavana sahip olması.

2014 yılına kadar suskunluğunu koruyan firma, aynı yıl Mercedes Maybach S600 modelini ortaya çıkarıp lüks otomobilin tanımını yeniden yapmıştı. Maybach 2015 yılında ise yine Mercedes ile birlikte S600 Pullman limuzini ortaya çıkardı ve çıtayı arşa yükseltti.

p19gn34mkj1257156s1vk91d17v7c4

Şimdi takvimler 2016’yı gösteriyor ve çıtayı bir adım daha yukarıya taşıma vakti geldi. Mercedes ve Mercedes’in tasarım şefi Gorden Wagener sosyal medyada hesaplarında yepyeni, lüks bir coupe otomobilin silüetini paylaştılar. Fotoğrafın altına ise “Ateşli ve Havalı. Yaklaşık 6 metreliknihai lüks.” notunu düştüler.

Rolls Royce Wraith’e rakip olması beklenen uzun dingil mesafeli yeni Maybach, silüetinden anlaşıldığı kadarıyla halihazırda satışta olan tüm Maybach modellerinden çok daha farklı olacak. Elimizde henüz detaylı bilgiler yok ama Mercedes ve Maybach, Exelero’yu yeniden oyuna sokmak için çabalıyor diyebiliriz.

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Maybach uretimi durmustu mercedesin maybach donanimli modelleri olucagi soylenmisti ki oylede oldu. Bu acaba s coupe maybach mi yoksa yeni bi aracmi ?

  2. Maybach markasıyla bile Rolls-Royce ve Bentley ile baş edemediler Mercedes markasıyla mı baş edecekler? Çok komik. Rolls-Royce ve Bentley varken kimse tutupta Mercedes’e o kadar para vermez. Rolls-Royce ve Mercedes markalarını yanyana yazmak bile bence Rolls-Royce ve Bentley’e bir hakarettir..

    1. Rolls-Royce ve Bentley’nin yanında emsali bile okunmaz. Rolls-Royce’un başarısı bir yana Maybach’ın fiyatı da zaten markanın sonunu hazırladı. Maybach’ın fiyatı Rolls-Royce ve Bentley’nin iki katıydı ayrıca araçların Mercedes’e aşırı benzeme sorunu vardı. Ultra lüks otomobil alanlar aldıkları arabanın tamamen kendine has olmasını istiyorlardı. Bu yüzden Mercedes-Maybach benzerliği bir avantaj değil dezavantaj oldu ve Maybach markasının sonunu hazırladı. Rolls-Royce’un başarısı bir yana Maybach’ın fiyatı da zaten markanın sonunu hazırladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu