Haberler

Yeni Civic Hatchback 2017’de geliyor




Ekim ayında bayilerde yerini alacak Yeni Civic Sedan’ın ardından Civic Hatchback de geliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’ne özel Civic HB 2016 sonbaharında ABD’de yollarda olacak. Yeni Civic HB, ne yazık ki ülkemizle beraber Avrupa yollarında 2017’nin ilk çeyreğinden itibaren görünmeye başlayacak.

Geçtiğimiz Mart ayında Cenevre’de tanıtılan prototip modelin çarpıcı tasarımı, üretim modelinde kendini büyük oranda korumuş görünüyor. Eleştirileri bir tarafa bırakırsak bu tasarım Honda’cı ya da Japon’cu olsun olmasın birçok otomobilseveri heyecanlandırmıştı.

honda-civic-hatchback-2

Motor seçenekleri nasıl olacak?

Birleşik Devletler’de Civic HB sadece 1.5 VTEC Turbo ünitesiyle sunulacak. Bu üniteden 174 HP güç ve 220 Nm tork değerleri alınıyor.

Yeni Civic HB, ülkemizde ve Avrupa’da 1.5 VTEC Turbo’nun yanı sıra 127 HP güç ve 200 Nm tork sunan 1.0 VTEC Turbo ve 1.6 i-DTEC üniteleriyle de sunulacak.

honda-civic-hatchback-3

Nerede üretilecek?

Yeni Civic HB, Avrupa için kendini ilk kez ekim ayında Paris Otomobil Fuarı’nda gösterecek. Açıklamalara göre, Avrupalı Civic HB dış tasarımında Amerika’dakilerden biraz farklılık gösterecek.

Amerika’ya gidecek modellerin üretimi Honda’nın İngiltere’deki Swindon tesislerinde yapılacak. Yıl sonunda başlayacak Avrupa modellerinin üretimi nerelere dağılacak ya da sadece İngiltere’de mi yapılacak onu malesef henüz söyleyemiyoruz. Ancak, sedan modelinin üretimine Gebze tesislerinin de katılacağı yeni Civic’in hatchback modelinin de Gebze’de üretilebileceğini söylemek çok da yanlış bir tahmin olmaz. Ayrıca, 1.6 i-DTEC dizel ünitenin sedanda sadece Türkiye’de üretileceğini hatırlatalım.

Yeni Civic Hatchback Prototip Filmi

https://www.youtube.com/watch?v=AFUzydSxyQQ

 

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Bakalım artık oldukça ihtiyarlamış olan Golf’e rakip olabilecek mi? Bugüne kadarki rakipleri yanına yaklaşamadılar henüz 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu