Haberler

Otobüs kaptanları artık üniversiteden yetişecek




İTÜ ARI Teknokent’in erken aşama kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’te yetişen IUGO firması ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı Bölümü arasında, daha yetkin otobüs kaptanları yetiştirmek adına işbirliği sağlandı. Sürücü araç kullanım takip sistemiyle, yakıt tasarrufuna ve daha güvenli sürüşe olanak tanıyan IUGO işbirliği kapsamında, Otobüs Kaptanlığı Bölümü’nde bulunan eğitim aracına IUGO sistemi yerleştirilecek. IUGO, kaptan adaylarının sürüş alışkanlıklarını ve kabiliyetlerini objektif bir şekilde ölçerek onların daha iyi birer sürücü olmalarına yardımcı olacak.Hedef: Sürücü hatalarından doğan kazaları en aza indirgemek.

İşbirliğine yönelik olarak, İTÜ ARI Teknokent’te 15 Ağustos tarihinde protokol imza töreni düzenlendi. Törene; İTÜ ARI Teknokent Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz, IUGO CEO’su Evren Özatay, Afyon Kocatepe Üni. Sultandağı Meslek Yükseokul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Kemal Karayormuk ve İTÜ Çekirdek Otomotiv Sektör Danışmanı Ekrem Özcan katıldı.

Türkiye’de otomotiv teknolojilerinin gelişimi için Otomotiv İhracatçıları Birliği (OİB) ile İTÜ ARI Teknokent’in 2015 yılında güçlerini birleştirme kararı aldıklarını hatırlatan İTÜ ARI Teknokent Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz, IUGO firması ile Afyon Kocatepe Üniversitesi arasındaki anlaşmanın da bu işbirliğinin bir yansıması olduğunu söyledi. Teknokent olarak bu projede köprü görevi üstlendiklerini belirten Eryılmaz, “İTÜ ARI Teknokent olarak hedefimiz yeni ve inovatif teknolojilerle Türk otomotiv sektörüne destek olabilmek. Bu amaçla başlattığımız işbirliğimizin somut sonuçlarını görüyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

kaynak: arabam.com

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu