Haberler

Lamborghini Centenario Roadster bugün Monterey’de




Cenevre’nin yıldızlarından Lamborghini Centenario 2016 yılının ilk aylarında Cenevre’de tanıtılmıştı. Ancak sadece Coupe formunu gördüğümüz modelin daha geniş tanıtımı bugün Monterey’de gerçekleştiriliyor.

Lamborghini Centenario Roadster, İtalyan şirketin 100. yılını kutlamak için Aventador platformunda geliştirdiği bir “supercar” olduğunu tüm otomobil camiası olarak biliyoruz. Asi detayları, karbon fiber yan etekleri ve adeta bir kuş edasıyla çırpınan kanatlarını gördükçe içimden “Önümüzdeki yıl Lamborghini’nin 101. kuruluş yılı.” cümlesini geçirmemek için kendimi zor tutuyorum.

Kaputu açtığımızda gördüğümüz manzara karşısında pek şaşırdığımız söylenemez. 6.5 litrelik V12 motoruyla Centenario Roadster 759 beygir güce sahip. 100 km/h hıza ise 3 saniyeden daha kısa bir sürede ulaşıyor.

Kaynak: Lamborghini

Abdullah YEŞİL

18 yaşındayım. Çanakkaleliyim, Tekirdağ'da yaşıyorum. Beykent Üniversitesi'nde İlk ve Acil Yardım bölümü öğrencisiyim. Bu aralar OTOPARK'a nihayet benim de katkım olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Araba bu, mühendislik ve tasarım bu işte.Pahalı mı pahalı evet ama kesinlikle hak ediyor. Bugatti’de kullanılan titanyum civataların tanesi 100 $ ve sadece gövde arkasıyla önü birleştirmek için bunlardan 40 adet kullanılıyor.Bunlar bu araçların neden pahalı olduğu konusun ufak bir fikir veriyor. Traktör üretiminden buralara kadar gelmek gerçekten bu adamlar “araba” yapıyor dedirttiriyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu