Haberler

F1 Belçika GP: Olaylı yarışta zafer Rosberg’in!




2016 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 13. yarışı olan Belçika GP’yi Mercedes’in Alman pilotu Nico Rosberg kazandı.

Sıralama turlarında ilk çizginin sahibi olan Nico Rosberg, oldukça temiz bir yarış çıkararak yarışı ilk sırada tamamlamayı başardı. Yarışa 5. sırada başlayan Red Bull pilotu Daniel Ricciardo önündeki karışıklıklardan da faydalanarak ikinci sırada finiş gördü. Podyumu tamamlayan son isim ise yarışa 21. sırada başlayıp müthiş bir performans ortaya koyan Mercedes pilotu Lewis Hamilton oldu. Hamilton yarış öncesinde birden fazla motor parçası değişimi yaptığı için 55 sıra grid cezası almıştı, fakat İngiliz pilot sıralama turlarını 21. sırada bitirince bu ceza iptal edilmişti.

Yarışın ilk virajında Ferrari’den Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen ve Red Bull’dan Max Verstappen arasında ciddi bir mücadele oldu. Yarışa ikinci sırada başlayan Verstappen’i start düzlüğünde geçen iki Ferrari pilotu, Hollandalı genç pilotun virajın iç kısmından yaptığı atak ile beraber bir temas yaşadı. Olay sonucunda Sebastian Vettel spin atarak önemli bir zaman kaybı yaşarken Raikkonen ve Verstappen ise birbirlerine temas etmeleri sonucunda pite girmek zorunda kaldı.

İlk tur içerisinde Toro Rosso’dan Carlos Sainz Jr. aracının sağ arka lastiğinin patlamasından dolayı yolda kaldı ve yarışı tamamlayamadı. Bu yüzden uygulanan sanal güvenlik aracı periyodunda ise Manor Racing’den Pascal Wehrlein, McLaren Honda’nın İngiliz pilotu Jenson Button’a arkadan çarptı ve her iki pilot yarışı tamamlayamadı.

Yarıştaki en büyük olay ise Renault pilotu Kevin Magnussen’in kazası oldu. Eau Rouge çıkışında pist sınırlarını aşarak kontrolden çıkan Magnussen’in aracı büyük bir hızla bariyerlere çarptı. Bu büyük kazanın ardından yarış 10. turda kırmızı bayraklar ile durdurulurken yapılan kontroller sonucu Kevin Magnussen’in ayağında kesik olduğu açıklandı.

Force India’nın pilotları Nico Hulkenberg ve Sergio Perez temiz bir yarış geçirerek yarışı sırasıyla 4. ve 5. sırada tamamladı. Bu sonuçla Force India markalar şampiyonasında Williams’ın önüne geçerek 4. sıraya yükseldi. Ferrari’nin Alman pilotu Sebastian Vettel 6., McLaren Honda’nın yarışa sonuncu başlayan pilotu Fernando Alonso 7. sırada yarışı tamamladı. Puan tablosunu Williams pilotu Valtteri Bottas, Ferrari pilotu Kimi Raikkonen ve yine Willams pilotu Felipe Massa tamamladı.

Sezonun 14. yarışı olan İtalya GP 4 Eylül Pazar günü düzenlenecek.

Pilot Takım Motor Süre
1 Nico Rosberg Mercedes Mercedes 1:44:51.058
2 Daniel Ricciardo Red Bull TAG Heuer +14.113
3 Lewis Hamilton Mercedes Mercedes +27.634
4 Nico Hulkenberg Force India Mercedes +35.907
5 Sergio Perez Force India Mercedes +40.660
6 Sebastian Vettel Ferrari Ferrari +45.394
7 Fernando Alonso McLaren Honda +59.445
8 Valtteri Bottas Williams Mercedes +1:00.151
9 Kimi Raikkonen Ferrari Ferrari +1:01.109
10 Felipe Massa Williams Mercedes +1:05.873
11 Max Verstappen Red Bull TAG Heuer +1:11.138
12 Esteban Gutierrez Haas Ferrari +1:13.877
13 Romain Grosjean Haas Ferrari +1:16.474
14 Daniil Kvyat Toro Rosso Ferrari +1:27.097
15 Jolyon Palmer Renault Renault +1:33.165
16 Esteban Ocon Manor Mercedes +1 Tur
17 Felipe Nasr Sauber Ferrari +1 Tur
Kevin Magnussen Renault Renault +39 Tur
Marcus Ericsson Sauber Ferrari +41 Tur
Carlos Sainz Jr. Toro Rosso Ferrari +43 Tur
Jenson Button McLaren Honda +43 Tur
Pascal Wehrlein Manor Mercedes  +44 Tur

 

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu