Haberler

Formula 1’in yıldızları hangi otomobilleri kullanıyorlar?




Dünyanın en prestijli ve en çok izlenen motor sporlarından biri olan Formula 1’in 14. yarışı İtalya GP’si geçtiğimiz günlerde koşuldu. Yarışın birincisi Mercedes’in tecrübeli pilotu Nico Rosberg olurken Lewis Hamilton ikinci, Sebastian Vettel ise üçüncü oldu.

Pistlerin hızlı çocukları, pistlerin tozunu eşsiz performanslı F1 otomobilleri ile alıyorlar. Peki ya otoyolların tozunu hangi otomobillerle aldıklarını hiç düşündünüz mü? İşte tecrübeli pilotlar ve onların otoyol canavarları:

Stoffel Vandoorne

570s

McLaren’in yedek pilotu Stoffel Vondoorne gelecek sezon emekliye ayrılacak olan Jenson Button’ın koltuğuna oturacak. Bu nedenle gayet mütavazi bir şirket otomobili kullanan Vandoorne’un tercihi McLaren 570S.

Nico Hülkenberg

porsche-991-gt3-rs-8211-hot-lap

Nico’nun 2015 yılında LeMans 24 saat yarışında yarıştığını ve bu yarıştan zaferle ayrıldığını biliyor muydunuz? Porsche takımında yarışan 29 yaşındaki yarışçı bu zaferden sonra bir adet 911 GT3 RS ile ödüllendirilmiş.

Max Verstappen

max-verstappen-bought-himself-a-porsche-911-gt3-rs-109745_1

Formula 1’in genç yeteneği Verstappen otomobil tercihini Porsche 911 GT3 RS’ten yana kullanmış. 1997 doğumlu olan Max, kariyerinde ilk defa İspanya GP’sini kazandı. Max kardeşimize başarılarının devamını diliyoruz.

Felipe Massa

massa

İstanbul Park fatihi Massa çok ciddi bir kaza geçirmiş fakat pistlere hızlı bir geri dönüş yapmıştı. Ferrari’den ayrılıp Williams F1 takımında yarışan Massa bu yıl sonunda emekli olacağını açıkladı. Pistlerden emekli olacak olan Massa, yolların tozunu ise Ferrari LaFerrari ve Ferrari F40 ile alıyor.

Mark Webber

webber

Mark Webber ile Porsche kardeş gibiler diyebiliriz. F1’de hangi takımda yarışırsa yarışsın kendisi tam bir Porsche sevdalısı. Garajında büyük bir 911 koleksiyonu olduğu bilinen Webber’in koleksiyonunun son parçası ise bir 918 Spyder.

Sebastian Vettel

dzeklz0xawfcvi5oh777

Ferrari’nin hızlı pilotu Vettel dünyadaki en eşsiz Ferrari F40’lardan birine sahip diyebiliriz. Zira sahip olduğu otomobil bir zamanlar Luciano Pavarotti’ye aitti. Ayrıca Vettel’in garajında bol bol Infinity ve Mercedes Benz SL 65 Black Series görmek mümkün.

Kimi Raikkonen

Raikkonen Giulia

Pistlerdeki hızına aşina olduğumuz Raikkonen bir supersport otomobile sahip değil. Daha önceleri Ferrari Enzo’su olan Kimi tek bir otomobile sahip olduğunu açıkladı: Alfa Romeo Giulia.

Lewis Hamilton

landscape-1447430153-screen-shot-2015-11-13-at-105454-am-copy

Listenin en hızlı adamlarından biri olan Hamilton tam bir otomobil tutkunu diyebiliriz. 3 dünya şampiyonluğu bulunan Hamilton’un garajında Mercedes Benz SL65 Black Series, McLaren P1, Mercedes-Benz SLS AMG Black Series, Ferrari LaFerrari ve Porsche 911 Turbo S gibi eşsiz otomobiller yer alıyor. Fakat garajındaki en ilgi çekici otomobil ise hiç şüphesiz geçtiğimiz yıl kaza yaptığı Pagani Zonda 760 LH.

 

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Çoğunun garajında bu araçlar vardır ama röportajlarda genellikle daha standart arabalar kullanıyorlar. Hatta Hamilton arabadan çok motosiklet kullandığını söylemişti. (Ayrıca Kimi'nin arabası Giulia değil Giulietta diye biliyorum. )

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu