FeaturedHaberler

Colin McRae’den satılık Impreza WRC




1995 Dünya Ralli Şampiyonası şampiyonu efsane pilot Colin McRae’nin yine efsane ralli otomobili Subaru Impreza WRC satılık!

Almanya’nın Stuttgart kentinin Böblingen ilçesinde, Mercedes-Benz fabrikasının hemen yakınlarında Motorworld Region Stuttgart adında otomobil tutkunlarının bayılacağı bir tesis bulunuyor. Burada yer alan Mohr Klassik GmbH, 1997 model Subaru Impreza WRC’yi hâlihazırda elinde tutuyor ve satmak için ralli tutkunu müşterileri bekliyor.

Mohr Klassik GmbH

Mohr Klassik GmbH, Luis ve Lorenz Mohr kardeşler tarafından Motorworld Region Stuttgart’ın içinde kurulmuş lüks otomobil alım satımı, restorasyon danışmanı-üstlenicisi ve bu konularda aracılık ve danışmanlık hizmetleri de sunan bir kuruluş.

Satılık 1997 Subaru Impreza WRC

Mohr Klassik GmbH’nın an itibariyle elinde tuttuğu ve satışa çıkardığı otomobil gerçekten de Colin McRae’ye ait: 1997 Dünya Şampiyonası’nda McRae’nin kullandığı ralli otomobilinin ta kendisi!

Mohr Klassik GmbH’nın sitesinde açıkladığına göre otomobil, zamanında ünlü İngiliz mühendislik firması Prodrive tarafından hazırlanmış. İlk yarışına Ocak 1997’de Monte Carlo Rallisi’yle Colin McRae’nin ellerinde başlayan Impreza WRC o sezon sürücüsünü pilotlar klasmanında şampiyon yapamasa da Subaru takımını üreticiler klasmanında şampiyon yapmayı başarmıştı.

Otomobil daha sonra 2008 yılına kadar çeşitli Dünya ve Avrupa Ralli Şampiyonası yarışlarında çeşitli pilotlarca kullanılmış. Bu pilotlar arasında ünlü Polonyalı ralli pilotu ve Dakar Rallisi katılımcısı Krzysztof Holowczyc, bu otomobili 1998’de Dünya Ralli Şampiyonası’nın Portekiz, Arjantin, San Remo ve İspanya ayaklarında kullanmış.

2008 ve 2009 yıllarında restorasyon geçiren otomobil, 2009’dan beri koleksiyoncuların elinde tutulmuş ve sadece kısa test sürüşleri için çalıştırılmış.

Mohr Klassik GmbH’nın açıklamasına göre otomobil hâlihazırda müthiş kondisyona sahip ve kullanıma hazır durumda. Ayrıca alt takımlar, frenler ve şanzıman parçalarını kapsayan bir yedek parça paketi de otomobilin yanında verilecek.

Bu arada, sitelerindeki açıklamada Mohr Klassik, ralli tutkunlarının gelip Impreza WRC ile fotoğraf çektirmelerini dört gözle beklediklerini belirtmiş. Biz de yolu oralara düşen ya da düşecek olanlara kesinlikle Motorworld Region Stuttgart’a uğramalarını tavsiye ediyoruz.

1997 Subaru Impreza WRC

Kasa tipi: Coupé

Şanzıman: Sıralı manuel

Motor: 2.0 Litre, 4 silindirli, Boxer

Güç: 300 PS

Kilometre: bilgi yok

Üretim yılı: 1997

Konum: Motorworld Region Stuttgart (Böblingen)

FİYAT: 280.000 €

 

 

 

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Türkiyede olsa boyaya yine bakarlar . Colin McRae kullandı tamam ama kaza yaptı mı ki acep :rolleyes: derler .

  2. Ugur demiş ki:

    Türkiyede olsa boyaya yine bakarlar . Colin McRae kullandı tamam ama kaza yaptı mı ki acep :rolleyes: derler .Hepsini görüntüle…

    Boyası varsa almam.Değişeni varsa o araba pert olmuştur:cool:

  3. 280 kişi 1000er € verip alalım şunu kaçırmadan ya. Döneriz aramızda yılda bir gün falan değer bence.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu