Haberler

BMW 8 Serisi ilk defa casus fotoğrafçılara yakalandı!




Son zamanlarda Mercedes-Benz’in yaptığı Coupe ataklarına karşı BMW’nin cevabı olduğu düşünülen BMW 8 Serisi, ilk defa casus fotoğrafçılar tarafından yakalandı.

Büyük olasılıkla 2019 veya 2020 yılında piyasaya sunulması beklenen modelin şimdiden hazır olduğu rivayetlerin arasında bizlere ulaştı. İlk bakışta 2013 yılında BMW tarafından ortaya atılan Gran Lusso Coupe konseptinden izler taşıyan model, oldukça geniş ızgaralara sahip.

2018-bmw-8-series-spyshot-7

Izgaraları inceleyip artık aracın geri kalanına şöyle bir göz attığınızda ise direkt olarak gözünüz farlara takılıyor. Halihazırda piyasada kullanıcılarına sunulan tüm BMW modellerinden daha değişik bir profile sahip olmayı niyet eden model, şimdilik bu işi başarmış.

Ön yüzünden gayet yakışıklı görünen model, çepeçevre sarmalandığı kamuflajı sayesinde daha fazla detayı medya unsurlarına yem etmekten kurtulmuş. Buna rağmen ısrarla modeli fotoğraflayan casus fotoğrafçıların farkettiği üzere, model difüzör çıkışlarına yerleştirilmiş, oldukça sade görünen egzoz çıkışlarına sahip.

Görünüşünde yer alan ‘2 kapılı bir 7 Serisi‘ havasını alt takımına da taşıyacağı düşünülen yeni 8 Serisi, tıpkı G12 kasa kodlu 7 Serisi gibi UKL platformunda yükselecek. Bu platform avantajını, güncellenmiş 7 Serisi’nde yer alan güç seçenekleriyle bağdaştırması beklenen modelin ABD ve Avrupa devletlerinde farklı motor seçenekleriyle piyasaya sunulması bekleniyor.

Biraz daha detaya inecek olursak, ABD’de 3 litrelik turboşarjlı sıralı altılı ve 4.4 litrelik plug-in hibrit V8 olmak üzere 2 seçenekle kullanıcılarına sunulması beklenen modelin Avrupa’daki kullanıcılarına ise daha çok dizel ünitelerden oluşan bir portföy sunması gerekiyor.

Öte yandan 7 Serisi ile gösterdiği yakın akrabalıktan dolayı çoğu yeni teknolojiye bünyesinde yer vermesi beklenen modelin, en çok merak edilen noktası; 7 Serisi’ndeki konforu oldukça sofistike bir düzeye çıkaran süspansiyon teknolojisinin modelde yer alıp almayacağı…

Şuan her şey için erken olduğunu belirtirken önümüzdeki günlerde tarafımıza iletilecek bilgileri sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum…

Kaynak: motor1.com

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. BMW’nin merakla beklediğim modeli. Mercedes’in S-Serisi’nde yaptığı gibi BMW’de 7-Serisi’nin coupe kasasını çıkarıp S-Serisi Coupe ve Lexus LC’ye rakip olacaktır. Yeni 8-Serisi 7-Serisi’nde kullanılan benzer bir altyapıya sahip olacak ve binek araç yelpazesinin en fazla uzunluğa sahip modeli olmaya hazırlanıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu