Haberler

Infiniti’nin yeni VC-Turbo motoru ve QX Sport Inspiration Konsepti




Infiniti, 20 yıldan uzun süren geliştirme çalışmaları sonucunda ortaya çıkardığı, dünyanın ilk değişken sıkıştırma oranına sahip ve şimdiye kadar yaratılmış en gelişmiş içten yanmalı 4 silindirli turbo beslemeli motoru VC-Turbo’yu ve cesur tasarımıyla markanın yakın gelecekte seri üretime aktaracağı SUV’sinden ipuçları taşıyan QX Sport Inspiration konseptini Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarttı.

29 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilen basın toplantısında Infiniti’nin markayı ileriye taşıyan tasarım ve teknoloji alanındaki yenilikleri otomobilseverlere aktarıldı.

VC-Turbo motor, içten yanmalı güç aktarım mekanizması teknolojisinde devrim niteliğinde bir yenilik sunuyor.
QX Sport Inspiration, Avrupa prömiyerine özel yeni detaylara sahip.
Infiniti, dünyanın en önemli otomobil fuarlarından olan Paris Otomobil Fuarı’nda son dönemde hazırladığı yenilikleri sergiliyor. Infiniti, dünyanın ilk değişken kompresyon (Sıkıştırma) oranına sahip ve şimdiye kadar yaratılmış en gelişmiş içten yanmalı motor olan VC-Turbo’yu (Değişken Kompresyon-Turbo besleme) tanıttı. Infiniti, Paris’te ayrıca, SUV modellerindeki yeni nesil tasarım anlayışının yansıtıldığı QX Sport Inspiration’ı fuara özel bir versiyonla Avrupa ile buluşturdu.

Dünyanın değişken oranlı sıkıştırma oranına sahip ilk motoru VC-Turbo

VC-Turbo teknolojisi, içten yanmalı motor tarihinde yeni bir sayfa açıyor. 20 yıldan uzun süren geliştirme çalışmaları sonucunda, Infiniti’nin 4 silindirli 2.0 litrelik turbo beslemeli benzinli VC-Turbo motoru, içten yanmalı güç aktarım mekanizması teknolojisinde büyük bir yenilik sunuyor.

Sabit bir kompresyon (Sıkıştırma) oranıyla sınırlı kalmak zorunda olunmayan bu motor teknolojisi sayesinde, kompresyon oranı 8:1 (yüksek performans için) ve 14:1 (yüksek verimlilik için) arasında değişiklik gösteriyor. Kendini dönüştürebilme ve piston alanı yüksekliğini kusursuz şekilde azaltıp yükseltebilme yeteneğine sahip bu motorlar sayesinde sürüş durumunun gerektirdiklerine göre en yüksek seviyede oran otomatik olarak uygulanabiliyor.

VC-Turbo teknolojisi, belirgin şekilde azaltılmış yakıt tüketimi, emisyonlar, ses ve titreşim seviyeleri gibi özellikleri de içeren birçok fayda sunmakla birlikte, karşılaştırılabilir geleneksel motorlardan daha kompakt ve hafif yapısıyla dikkat çekiyor.

VC-Turbo ile ilgili istatistikler

VC-Turbo motor, 1998 yılında geliştirilmeye başlandı.
2018 yılında yollara çıkması öngörülüyor.
VC-Turbo için 100’den fazla motor prototipi yapıldı.
3 milyon km’den fazla yol simülasyon testi gerçekleştirildi.
30.000 saatten fazla (Yaklaşık 5 milyon km’ye denk) motor test yataklarında denemeler yapıldı.
Motorun sıkıştırma oranı 8:1 ile 14:1 arasında değişkenlik gösteriyor.
Benzer güçteki V6 motorlara göre yüzde 27 daha düşük yakıt tüketimi.
VC-Turbo motorda mühendisler 272 HP güç ve 390 Nm tork hedefliyorlar (Resmi veriler henüz açıklanmadı)
VC-Turbo motor için 300’den fazla patent alındı.
VQ kodlu V6 motorlara göre 25 kg daha hafif.
Avrupa prömiyerine özel geliştirilen QX Sport Inspiration

Infiniti’nin ilk olarak Nisan 2016’da Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıttığı QX Sport Inspiration, Paris Otomobil Fuarı’na özel, geliştirilmiş bir versiyonuyla tanıtılıyor.

Infiniti’nin gelecek nesil, seçkin orta boy SUV sınıfı araçlarıyla ilgili vizyonunu ortaya koyan QX Sport Inspiration, havada asılı duran A sütunları, “yeni ay kesimli” C sütunu, “insan bakışlı” farları ve yan aynaların yerine kullanılan kameralar gibi detaylarıyla dikkat çekiyor.

Pekin’de sergilenen araçtan farklı olarak, daha keskin bir radyatör ızgarasını barındıran tasarıma ek olarak daha derin bakışlı farlar ve krom detaylar bu konseptte tercih ediliyor. 21 inç yerine 22 inçlik alaşım jantların sergileneceği QX Sport Inspiration’da bronz renkli jantlara aynı renkte fren kaliperleri de eklenerek fark yaratılıyor. 285/45 R22 ölçüsündeki lastikleriyle de araç, Infiniti’nin gelecek nesil dinamik SUV’lerinin ne denli iddialı olduğunu şimdiden açığa vuruyor.

Paris’te sergilenen QX Sport Inspiration, “Sürücü Odaklı-Yolcuları Düşünen” iç mekan felsefesiyle tüm konuklarının ihtiyaçlarını eşit şekilde karşılıyor. Derin Kahverengi’nin yoğun olarak kullanıldığı kabinde, orta konsol üzerindeki infotainment sistemi Infiniti’nin yakın gelecekte seri üretim araçlardaki navigasyon, iletişim, ses ve güvenlik teknolojilerine dair ipuçlarını barındırıyor.

INFINITI

Japon premium otomobil markası INFINITI, sahiplendiği “İlham Veren Performans” vaadiyle, otomobillerinin göz alıcı tasarımı, premium kalitesi, ileri teknolojisi ve statükoya karşı meydan okuyan cesur yaklaşımıyla premium segmentte fark yaratıyor. Merkezi Hong Kong’da bulunan Infiniti Motor Company Ltd.’nin dünyada 50 ülkede satış teşkilatı bulunuyor. Markanın premium otomobilleri Japonya, ABD, İngiltere ve Çin’de bulunan tesislerde üretiliyor. Infiniti, ilk olarak 1989 yılında Kuzey Amerika’da doğdu. Orada elde ettiği başarının ardından 2008 yılında Avrupa pazarına sunuldu.

Bugün yeni segmentlere yönelik olarak izlediği ürün stratejisiyle bir dönüm noktasında olan Infiniti, statükoya meydan okuyan cesur tasarımı ve yenilikçi sürücü-yardımcısı teknolojileriyle premium otomobil dünyasında öncü bir marka konumunda oldu.

Infiniti markası Türkiye’de 2009 yılından bu yana Bayraktar Grubu güvencesiyle pazara sunuluyor.

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu