Haberler

2017 Hyundai i30 Paris’te tanıtıldı




Yeni 2017 Hyundai i30 “Paris Otomobil Fuarı”nda ilk kez gün yüzüne çıktı. Selefine kıyasla daha keskin hatlara ve değişen gövdesiyle model, oldukça modern bir yapıya bürünmüş. Önde aşağıya doğru uzanan geniş havalandırma ızgarası ve arkada bulunan stop lambaları birazda olsa sanki Audi’yi hatırlatmıyor değil. Ayrıca selefinden 28 kg daha hafif ve %22 daha sert platforma sahip olan model bu değişimlerle sürüş zevkini arttırmayı planlıyor.

Modelin iç tasarımına geçildiğinde oldukça büyük ön cam, havadar bir tavan, bolca parlak “trim” malzemeleri bulunuyor. Standart olarak 5 inç ekrana sahip eğlence sistemi bulunurken, 8 inçlik büyük ekrana sahip navigasyonlu eğlence sistemi de opsiyon veya donanımlarla alınabilir.

En çok merakla beklenen motor konusunda Hyundai bu sefer oldukça bonkör. Hyundai’nin yeni turbo beslemeli 1.4 litre hacminde dört silindirlik motoru 138 beygir güç ve 242 Nm tork üretmekte. Atmosferik benzinli motor seçeneği olan aynı hacimde motor ise 98 beygir güç ve 134 Nm tork üretiyor. Küçük hacimli turbo beslemeli bir diğer alternatif 1.0 litre üç silindirlik ünite 118 beygir güç ve 170 Nm tork üretiyor. Dizel seçeneği olarak tek hacimde farklı güç seçenekleri mevcut. 1.6 litrelik dizel ünite 94 beygir, 109 beygir, 134 beygir güçleri arasında değişen seçenekleri mevcut. Kullanıcıların motorları 6 ileri manuel veya 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile alabileceklerini söylemeden geçmeyelim.

ANIL BULUT

Trakya Üniversitesinde Mak Müh okumaktayım.1997'de arka koltukta dikilerek babamı gözlemlemek, ne olduğunu anlamakla başladı bu tutku.Şimdilerde ise kendi aracım olan Opel Corsa ile şoför koltuğunda devam ediyor:)

İlgili Makaleler

13 Yorum

  1. Eski kasa daha şıktı bu olmamış.Ön far grubu hiç yakışmamış.Multimedya ekranı orjinalinde yok da sonradan takılmış gibi duruyor.Halbuki eski kasanın biraz ağırlığını azaltsalardı,üç kollu güzel bir direksiyon ve ön konsolla bütünlük arz eden güzel bir multimedya ekranı koysalar süper olurdu ama bu olmamış.Tabi yakından görmek gerekir ama şu haliyle hoş gelmedi.

  2. Bu tarz bir araba alacak olan zaten gider golf alır, eski kasanın bi albenisi bi sportif yansıması vardı. Bu direk golf gibi küt bi tasarıma yönelmiş. Bence yanlış klasmanda rekabete odaklanmışlar, şahsen alacak olsam eski kasa i30'u belki düşünürdüm ama bunu aklımdan bile geçirmem.

  3. Hiçbiri değil de şu ön panjura çok takıldım. Eski kasa çok daha karakterli, güçlü bir görünüme sahipti. Özellikle bu ön panjurla bu araç hiç olmamış gerçekten.

  4. Aks mesafesi baya artmis gibi bagaj ve arka yasam genislemis olmali baya. tasarim tartisilir mudahilleri gibi ayni fiyata donanim yagdirirladsa baya baya satis yapar.

  5. Önden Peugeot 308 gibi durduğunu söylemeden geçemedim. Olmadı yani yapamadım.

  6. Tasarım olarak cidden çirkin olmuş yahu. Gerçi yollarda görmeden kesin konuşmak istemem fakat ön panjuru görünce sinirim zıplıyor. O nedir öyle bea. Bu arada hiç bir arabaya benzemiyor

  7. Ekran mekran gelmiş, havalı olmuş, fiyatları uçar artık i30 unda, önden tipi nası anlatsam, eski i30 un kafasına vurmuşlarda, mahsun mahsun yere bakıyor gibi, olmamış ya tasarım kısaca.

  8. Bizim milletin şu araçları birbirine benzetme huyu yok mu beni deli ediyor. Hyundai-Kia baş tasarımcısı Peter Schreyer’dir. Schreyer Audi/VW’den gelmiştir. Yeni i30 da Almanya’da geliştirilmiştir ve doğal olarak aracın diğer modellere benzemesi de gayet normaldir

  9. Açıkçası yeni i30 önden de arkadan da iddialı olarak durmuyor. Kesinlikle vasatın altında olan bir otomobil. Yeni i30 Hyundai için büyük bir hüsran olmuş. Hyundai için yeni i30 büyük bir fiyasko

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu