Haberler

Ovacık’ta En Hızlı Ümit Ülkü




2016 Türkiye Tırmanma Şampiyonası 6.ayağı, İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından 15 sporcunun katılımı ile 09 Ekim günü Şile Ovacık parkurunda gerçekleştirildi.

2016 Türkiye Tırmanma Şampiyonası 6.yarışı, 9 Ekim Pazar günü İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından Ovacık Köyü parkurunda gerçekleştirildi. Mapfre Genel Sigorta ana sponsorluğunda düzenlenen Mapfre Genel Sigorta Tırmanma Yarışı’nda, Bursa, İstanbul, İzmir, Antalya ve Ankara illerinden 15 sporcu, antrenman çıkışlarının arından 4,240 Km uzunluğundaki asfalt zeminli parkuru 3 kez geçerek kozlarını paylaştılar.

Geçen yılın Türkiye Tırmanma Kategori 1 Şampiyonu Bursalı sporcu Burak Başlık Citroen Saxo VTS ile Kategori 1’de birinciliğe uzanan isim olurken, ikinci Fiat Palio ile tecrübeli sporcu Burak Sohtorik ve üçüncü ise Bursa’dan yine Fiat Palio ile genç sporcu Şamlı Ahmet Filiz oldu…

Kategori 2’de Bursa’dan Renault Clio Ragnotti ile Hakan Ertarman günün en hızlısı olurken, Ertarman’ı Opel Corsa S1600 ile Bursa’dan Nuray Işık ikinci ve Renault Sport Clio III ile Antalya’dan Okan Tanrıverdi üçüncü olarak takip ettiler.

Kategori 3’te Honda Civic Type-R EP3 ile yarışan Bursa’dan İsmet Toktaş birincilik serisine bir yenisini daha ekleyerek İstanbul’dan zaferle ayrılmayı başardı. Benzer otomobillerle yarışan Cem Yudulmaz’ın ikinci Göktan Bayraktar üçüncü olarak podyumu tamamlayan isimler oldular.

Kategori 4’de ise Ülkü Motorspor pilotu Ümit Ülkü, Porsche 997 GT3 ile kategorisini kazanmayı başarırken, aynı zamanda üçüncü çıkışta kaydettiği 01:44.48’lik zamanı ile “En Hızlı Çıkış” ödülünün de sahibi oldu. Aynı takımdan Mitsubishi Lancer EVO IX ile Ankaralı Kadir Murat Altuntaş’ın ikinci olduğu bir diğer sporcu İstanbul’dan Selim Bacıoğlu mekanik arıza nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

2016 Türkiye Tırmanma Şampiyonası 05-06 Kasım tarihlerinde Kocaeli’de düzenlenecek olan Kartepe Tırmanma Yarışı ile sona erecek.

ANIL BULUT

Trakya Üniversitesinde Mak Müh okumaktayım.1997'de arka koltukta dikilerek babamı gözlemlemek, ne olduğunu anlamakla başladı bu tutku.Şimdilerde ise kendi aracım olan Opel Corsa ile şoför koltuğunda devam ediyor:)

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu