Haberler

VW’den eğlenceli römork reklamı




Volkswagen, oldukça eğlenceli bir reklam filmi ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Trailer Assist adını verdikleri, römork çeken otomobillerde hareket kolaylığı ve zamandan büyük tasarruf edilmesini sağlayacak sistemin işleyişi, reklamda bir Volkswagen Tiguan ile gösteriliyor.

Dilerseniz sizi önce VW Trailer Assist sistemi ile tanıştıralım, sonrasında ise reklama geçiş yapalım. Trailer Assist sistemi, Volkswagen’in bir çok modelinde bir opsiyon olarak sunulan otomatik park sisteminin bir uzantısı sayılır. Sürücünün, sistemi harekete geçirdikten sonra manevra yapacağı yönü elektrikli yan aynaların kumanda kolu ile seçmesi gerekiyor. Gerisini ise otomobil hallediyor. Almanca ve Flemenkçeniz olmasa bile aşağıdaki video, sistemin işleyişi hakkında size biraz bilgi verebilir:

Volkswagen, bu güzel sistemi etkileyici bir reklam filmiyle tanıtmayı istemiş olacak ki, ortaya bir hayli eğlenceli bir reklam çıkmış. Reklamın hemen başında, gülen bir sürü at ve otomobilini arkasındaki römorkuyla geri viteste park etmeye çalışan başrolümüzü görüyoruz. Başrol, dakikalardır uğraşıyor olacak ki kan ter içinde kalmış. Her başarısız denemede kahkahanın dozajını arttıran atlar, tıpkı trafikte yaptığımız bir hatada arkadan kornasına asılıp bizi daha da panik olmaya sevk eden duyarlı sürücüler gibi, başrolümüzün gittikçe paniğe kapılıp hatalarının sayısını arttırmasına sebep oluyor. Sonrasında ise, asıl başrol ortaya çıkıyor: Trailer Assist özelliğine sahip bir Volkswagen Tiguan!

Tiguan’ımız güzelce park işlemini tamamlayıp sürücüsünün otomobilinden rahatça inmesini sağlarken, rencide edici atları ise derin bir sessizliğe boğuyor.

Reklam filmine aşağıdan ulaşabilirsiniz:

https://youtu.be/iFQMNfMR5_U

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

    1. Son birkaç yıldır en içten katıldığım nadir yorumlardan. Gerçekten doğru 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu