Haberler

Pistte Okyay ve Ülkü Şampiyon




2016 Türkiye Pist Şampiyonası final yarışları Ülkü Motorsporları Kulübü tarafından 14-15 Ekim tarihlerinde İzmir Ülkü Park Pisti’nde düzenlendi. Super ve maxi olmak üzere iki ayrı kategoride mücadele ettiği yarışlar, 20 tur üzerinden koşuldu. Aynı tarihlerde V1 Challenge ve Opel Corsa OPC Cup yarışlarının da olması sayesinde izleyiciler heyecan dolu renkli bir hafta sonu yaşama imkanı buldular.

Ülkü Motorsport, Gedik Ebam Racing Team ve Borusan Otomotiv Motorsport adına yarışan toplam 13 sporcunun mücadele ettiği yarışlar sonunda Süperde Ümit Ülkü ve Yağız Gedik birincilikleri elde ederken, Maxi grupta BMW Z4 GT3 ile yarışan Bilal Saygılı ve İbrahim Okyay zafere ulaşan isimler oldular.  Ayrıca Bilal Saygılı sıralama turlarında kaydettiği 52.129’luk zamanı ile İzmir Ülkü Park pistinin yeni rekorunun sahibi oldu.

Sezonun son yarışlarının ardından maxi grupta Borusan Otomotiv Motorsport pilotu İbrahim Okyay, süper grupta ise Ülkü Motorsport pilotu Ümit Ülkü şampiyonluğa uzanan isimler oldular…

2016 Türkiye Pist Şampiyonası final yarışlarında şu sonuçlar elde edildi;

Maxi Grup 1.Yarış

1. Bilal Saygılı – BMW Z4 GT3

2. İbrahim Okyay – BMW Z4 GT3

3. Ümit Ülkü – PORSCHE 997 GT3

Maxi Grup 2.Yarış

1. İbrahim Okyay – BMW Z4 GT3

2. Bilal Saygılı – BMW Z4 GT3

3. Ümit Ülkü – PORSCHE 997 GT3

Super Grup 1.Yarış

1. Ümit Ülkü – BMW 320 TC

2. Yağız Gedik – HONDA CIVIC TYPE-R EP3

3. Galip Atar – BMW 320 TC

Super Grup 2.Yarış

1. Yağız Gedik – HONDA CIVIC TYPE-R EP3

2. Ümit Ülkü – BMW 320 TC

3. Galip Atar – BMW 320 TC

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu