Haberler

Mini’nin koca çocuğu Countryman yenilendi




Çıktığı günden beri gerek tasarımı gerekse yaşattığı Mini hissiyatından dolayı çok sevilen Mini Countryman sonunda yenilendi.

Selefinin o atletik duruşuna karşı yenilenen modelin tamamen “Buldog” cinsi köpeklere benzediğini söyleyebilirim. Aslında eski model de benziyordu fakat yenilenen model ile Mini, bu benzerliği bir adım öteye taşımış.

2017-mini-countryman-6english_bulldog_11

 

Yeniden dizayn edilmiş ön farlar ve tamponlar otomobilin görünümünü sertleştiren en önemli faktörlerden. Dış görünüşünden başlamışken, yeni Countryman’in büyüdüğü aşikar. Dingil mesafesi 7.5 cm uzayan Buldog’un yerden yüksekliği de selefine göre artmış durumda.

Mini’nin yeni Buldog’unda şanına yakışır yeni motorlar da kullanılıyor. BMW’nin 1.18, 4.18 gibi modellerinde görmeye alıştığımız 1.5 litrelik 134 beygir güç üreten 3 silindirli motor, artık bu otomobilde de mevcut.

2017-mini-countryman

Bir diğer yeni motor seçeneği ise 2.0 litre hacminde 189 beygir güç üreten 4 silindirli motor. Muhtemelen Countryman S modelinde bulunacak bu motor All4 sistemi ile birlikte gelecek.

2017-mini-countryman-1

Mini aralık ayında ise bu segment için pek alışık olmadığımız bir motor-yakıt sistemi kullanacak. Plug-in Hibrit sistemine sahip olacak yeni Countryman’in çevreci motorunun bilinen tek detayı 221 beygir güç üretecek olması.

2017-mini-countryman-3

Kapıyı açıp içeriye girdiğimizde ise klasik bir Mini kokpiti bizi karşılıyor, yalnız bir farkla. Yenilenen multimedya sistemi artık Android Auto ve Apple CarPlay uyumlu. Muhtemelen opsiyon olacak olan karbonfiber trimleri otomobilin agresif karakterine çok yakıştığını da itiraf etmeliyiz.

2017-mini-countryman-4

Yeni Mini Countryman hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu segmentteki rakiplerine karşı üstün gelebilir mi?

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Olum bunu da her sene çaktırmadan büyütüyorlar, ne miniliği kaldı ne cooperlığı, hayırlısı.

  2. kullandığım suv*lar içinde sürüş dinamiği v yol tutuşu açık ara en yüksek olanı countryman.
    *tiguan, 3008, tucson, ateca, kodiaq, vitara, sportage, C-RV

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu