FeaturedHaberler

Sportif mini hatchback Audi A1, resmi olarak duyuruldu




Alman otomobil üreticisi Audi, kompakt hatchback sınıfındaki temsilcisi A1’in yeni jenerasyonunu duyurdu. Tamamen yenilenen Audi A1, beklenenden çok daha sportif görünüyor!

Audi A1, sportif yüzüyle şimdi çok daha enerjik!

Audi’nin bu sabah online bir tanıtım ile duyurduğu ikinci jenerasyon A1, kendisinden beklenmeyecek sportiflikte bir dış tasarıma sahip. Ön bölümünde Q2’den bolca izler taşıyan araç; altıgen ızgarası, agresif tamponu ve kaputtaki yaratıcı havalandırma boşluğu ile dikkat çekiyor. Bu boşluk, markanın Quattro serisine bir gönderme olarak atfediliyor. Arka bölümde ise büyük bir arka spoyler ile aerodinamik tampon gibi detaylar, S-Line paketinde sürücülere sunuluyor.

İç mekanında sınıfına nazaran geniş bir yaşam alanı sunan Audi A1, 335 litrelik bir bagaj hacmine sahip. Aracın koltukları yatırıldığında bu hacim 1.090 litreye kadar genişleyebiliyor. 10.25 inçlik dijital gösterge panelinin yanı sıra 8.8 inç ya da 10.1 inç boyutundaki multimedya sistemi sanal kokpiti oluşturuyor. Ayrıca spor-ısıtmalı koltuklar, ambiyans aydınlatma, 11 hoparlörlü B&O ses sistemi ve siyah tavan gibi seçenekler aracın opsiyon listesinde dikkat çekiyor.

Audi A1’in kaputun altında ise 3 farklı motor seçeneği bulunuyor. 1.0 litrelik 3 silindirli, 1.5 ve 2.0 litrelik 4 silindirli şeklinde sıralanan TFSI motorlar, 93 beygirden 197 beygire kadar geniş bir güç yelpazesi sunuyor. Daha fazla performans isteyen kullanıcılar ise 250 beygire yakın güç üreten S1 modeline yönelecek. Aktarma tarafında 6 ileri manuel, 7 ileri çift kavrama ve 6 ileri S-tronic şanzımanın motor seçeneklerine göre kullanıcılara sunulacağını belirtelim.

Güvenlik tarafında şerit takip sistemi, adaptif park asistanı, otomatik güvenlik freni ve hız limitörü gibi donanımların standart olarak sunulması dikkat çekiyor. Yıl sonuna doğru satışa sunulacak aracın fiyatı ise daha sonra açıklanacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

15 Yorum

  1. denizyenilmez_ demiş ki:

    E arkası bmw bunun. İçi de poloHepsini görüntüle…

    Ön farları Opel Grandland'a benzettim ben de.

  2. Aracın içini beğendim. Dışında ise nötr kaldım ama fena değil diyebilirim. Yalnız sportif gözüksün diye dış yüzeyde bolca kullanılan desenli, tırtıklı şu siyah plastikler otomobili çok ucuz gösteriyor. Bunu hangi marka kullanırsa kullansın çok kalitesiz gözüküyor. Neticede bildiğin siyah ucuz plastik. Üstelik aracın yaşı fazla geçmeden bu plastiklerin rengi soluyor ve simsiyah görüntüsü yerini griye doğru bırakmaya başlıyor ki o zaman hepten berbat gözüküyor.

  3. D segmenti olduğu gibi bu segment de tehlike de ben çuval olsa desteklerim bu saatten sonra.Marşpiyelin oradaki Audi logosu hoş olmuş, motor seçenekleri güzel, tasarım ve iç dizayn konusunda @denizyenilmez_ haklı bence…Genel manada hoş param olsa alırım.:)

  4. yapıştıracan buna bi 240lık passat Bitdi setup ı 😀 bide 280 e kadar yazılım 16lık kapaklı jant arkasına da 30 TFSİ 😀 eheh sapla dur millete 😀

  5. Eski bir A1 kullanicisi olarak dis tasarimi begendim. Ancak otomobilin ici icin ayni seyleri soyleyemeyecegim. Polo’daki gibi otomobilin dis rengini on konsola uygulamislar. Otomobilin icinde abuk subuk renklerin bulunmasindan haz etmiyorum

  6. Yeni A1’in dış tasarımı çok sportif ve çekici olmuş. Mercedes A’dan sonraki en iyi tasarım olmuş. Kokpit bana kardeşi Polo’yu hatırlattı yeni A-Serisi iç ve dış tasarımıyla bu sınıfta fark yaratıyor kanaatindeyim

  7. Güzel lakin çok polomsu. Audi A6 çıktığında da sevindik iç mekana sonra Toureg vs derken aynı iç mekan VW de olmaya başladı bu Audi için eksidir

  8. Opsiyon o isterseniz almazsınız biter gider 😀

  9. Bilemiyorum orasini

  10. Dış görünüm çok iyi. İçini ben de beğenmedim. Polo'ya benziyor diye değil, kaba olduğu için. Ön konsol çok dik ve sert hatlı. Eski A1 gibi daha zarif ve ferah bir on konsol tasarlansa sınıfı için daha uygun olurdu bence.

  11. A1 yenilendi, A-Serisi yenilendi bakalım BMW 1-Serisi’ni ne zaman yenileyecek. 1-Serisi’nin yüzüde, tasarımıda, kaliteside çok eskidi BMW’nin de artık birşeyler yapması gerekiyor. 2018 yeni A-Serisi’ni gördükten sonra BMW’nin dersine sil baştan yeniden iyiden bir şekilde çalışması lazım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu