Haberler

EICMA: Ducati Multistrada 950 – Herkes için macera




Multistrada ailesi şimdiden her damak tadı için ayrı zevkler sunarken bu modeli büyük bir beklenti içinde beklemekteydik.

Bu yeni Multistrada 950 ile Ducati yeni bir grubun önünü açmış oldu.

06-multistrada-950

Şimdi öne çıkan özelliklerine bir göz atalım:

  • Yeni Multistrada modeli
  • 937cc sıvı soğutmalı Teslastretta twin motor
  • ABS ve Ducati Çekiş Kontrol Sistemi
  • Tamamen ayarlanabilir süspansiyon
  • Touring paketi mevcut

Teknik veriler:

  • 113 beygir
  • 227 kg
  • Sele yüksekliği 840mm

Multistrada ailesinin marka dizaynını ve şasi geometrisini birleştirerek ortaya çıkan bu model, 1200 den biraz daha hafif ve ayarlanmayan 840 mm‘lik sele yüksekliğine sahip.

01-multistrada-950

Önde 120/70 19 lük lastiğe arkada 170/60 17lik lastik eşlik ediyor. Fabrika çıkışlı olarak Pirelli Scorpion Trail II lastikler ile geliyor.

Motor olarak 937cc’lik Teslastretta kullanılmış ve bu motor 9000 rpm’de 113 beygir üretebilmekte. 7750 rpmde ise 96 Nm tork üretebilmekte. Bu birleşimin çok canlı bir sürüş deneyimi sunacağı aşikar!

04-multistrada-950

4 farklı sürüş modu bulunuyor. (Touring, Sport, Urban ve Enduro) Aynı zamanda Ducati Güvenlik Paketi ile donatılmış. Bunun içeriğinde Bosch ABS ve Ducati Çekiş Sistemi var. Sürüş moduna göre bunlar ayarlanabilmekte ve sürücü de kendine göre istediğini ayarlamakta özgür.

Yeni konsolda bulunan LCD, hızı, devir saatini, toplam gidilen yolu, vites göstergesini, iki tane trip yol bilgisini, motor sıcaklığını, benzin seviyesini ve saati gösteriyor. Böylelikle sürücünün ihtiyacı olabilecek her bilgi hemen gözünün altında olmuş oluyor. Bunlara ek olarak sürüş modu bilgisi, menzil, anlık yakıt tüketimi, ortalama yakıt tüketimi, ortalama hız, hava sıcaklığı, yolculuk zamanı ve buz uyarılarına kadar bilgilerde mevcut. Bize de daha ne olsun demek düşüyor.

03-multistrada-950

Son olarak frenleme yapısına baktığımızda önde çift 320mm’lik, arkada ise 265 mm’lik disk görüyoruz. Sistem tamamiyle ABS ile desteklenmiş. Off-road sürüş için de ayrı bir ABS modu mevcut.

02-multistrada-950

Yeni 950 biri standart, diğeri Touring paketli olarak iki formda satışa sunulacak.

Emir Zincircioğlu

1990 İzmir doğumluyum. Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğini bitirdim ve yüksek lisansıma aynı yerde ve aynı bölümde devam ediyorum. Özel bir şirkette elektronik dizayn ve yazılım mühendisi olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu