Haberler

VAG geri satın almaya mahkum!




Otomobil dünyası tarihine bir kara leke olarak geçen Dieselgate Skandalı’nın etkileri ABD’de geri satın almalar ile devam ediyor. Volkswagen, hileli yazılıma sahip 2.0 litrelik dört silindirli dizel motorlarının bulunduğu otomobilleri geri almayı kabul etmiş ve çalışmalara başlamışken, Audi tarafından üretilen yaklaşık 80.000 adet 3.0 litrelik dizel V6 motorlarda da benzer bir sona yaklaşılıyor gibi. Bloomberg’in haberine göre bu araçların büyük çoğunluğu için bir onarım mevcut ve bu onarım EPA tarafından onaylanmaya hazır.

Bloomberg’in haberine konu ettiği bu yeni onarım miktarı, yaklaşık olarak 60.000 otomobili kapsıyor. 3.0 V6 TDI motorlu Audi A8, Q5, Q7, Porsche Cayenne ve Volkswagen Touareg modelleri onarım kapsamında değerlendirilecekken, kalan 20.000 otomobilin onarılması mümkün görünmüyor. Bu 20.000 adet otomobil, Volkswagen AG tarafından geri satın alınacak. Ayrıca, yalnızca söz konusu 20.000 otomobil değil, otomobil sahiplerinin ve Amerikan Federal Ticaret Komisyonu’nun da uygun görmesi takdirinde onarıma gidilecek 60.000 adet otomobilin de Volkswagen tarafından geri alınabileceği belirtiliyor.

Volkswagen AG, bundan önce 475.000 adet dört silindirli turbo beslemeli otomobil için sahiplerine geri satın alma veya onarım opsiyonu sunmuştu. Onarım yazılımlarının EPA tarafından onaylanacağı söylentileri dolaşsa da henüz onaylanmış bir onarım yazılımı söz konusu değil.

 

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bmw'nin patlak veren hava yastığı açılmama skandalı var. Sürücü, hava yastığı açılmadığından hayatını kaybediyor..Rolls-Royce, 7 serisi gibi modelleri kapsayan 33.600 araçlık bir geri çağırma söz konusu. Bmw'ye karşı bir pozitif ayrımcılığınız söz konusu, haberi sitede göremedim ?

  2. Geri alınan araçların km'lerini düşürüp satsınlar 🙂 Yaptıkları hileden daha hafif bişey olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu