Haberler

Daimler’den 10 milyar euroluk yatırım




Geçtiğimiz ay gerçekleşen Paris Otomobil Fuarı‘nda Alman üretici Mercedes-Benz, Generation EQ konsept otomobili ile tamamen elektrikli bir otomobille 500 kilometrelik bir menzile ulaştığını müjdelemişti. Hatta gelecekte tam elektrikli araçların taşımacılıkta da kullanılabileceğinin sinyallerini veren marka, gelecek rotasını bu yönde çizmeyi hedefliyor.

Şimdiye kadar elektrikli otomobillere yaptığı yatırım toplam yapılanın %15’ini oluşturuyordu. Marka bunun üzerine 10 milyar Euro daha bütçe ayırarak 2025’e kadar toplam satışların %25’ini elektrikli araçlarının oluşturmasını hedefliyor.

Bu yatırımları yalnızca Mercedes-Benz markasıyla sınırlandırmayan Daimler Grubu, minik temsilcisi Smart‘ın da yatırımlardan nasibini alacağının sinyallerini verdi. Marka şu anda tek dolumla 700 km menzile sahip olacak bir Smart otomobili geliştirmeye yöneldi.

Bununla beraber Generation EQ konseptinin üretim versiyonu hakkında pek bilgi vermekten kaçınan Alman üretici, modelin tanıtımının 2020’ye kadar gerçekleşeceğini belirtti. Gerçekleşecek yatırımla beraber elektrikli otomobil ailesini genişletmeyi planlayan marka; ilk sinyalleri Generation EQ ile verirken, tamamen elektrikli bir Maybach modeli üzeride de çalışmaların başladığını söyledi.

Alman devi, amiral gemisi S serisinin makyaj operasyonuyla da S500 Plug-in Hybrid modelinin elektrik menzilini 18 km arttırarak 50 km‘ye arttırmayı hedefliyor. Bu menzil az gibi gözükse de elektrikli motor sık sık devreye girerek yakıt tasarrufunda önemli bir rol oynuyor.

Kaynak: motor1.com

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu