Haberler

Yeni Audi Q7’nin “fazla” gerçekçi reklam filmi




Audi’nin yeni Q7 için hazırladığı bu reklam filmi her ne kadar tamamen bilgisayar ortamında hazırlanmış gibi gözükse de aslında görüntülerin hepsi kamera ile çekilmiş. Bu havayı oluşturmak için karmaşık yansımalardan, desenlerden, renklerden ve çeşitli şekillerden yararlanılmış. Çekimlerin yapıldığı yer ise reklamın çekildiği sırada dondurucu soğuklara ev sahipliği yapan Kanada.

Bu şekilleri oluşturmak için 20 bin lümen şiddetinde ışık üretebilen projektörler kullanılmış. Reklamın nasıl çekildiği konusuna gelirsek; bu projektörler ile resimler havaya, otomobile ve arka planda yer alan karlara yansıtılmış ve böylelikle insana “gerçek mi?, sanal mı?” sorusunu sordurabilen görüntüler elde edilmiş.

Denizden 2280 metre yükseklikte ve -25 derecelere varan sıcaklıklarda çekilen reklam filminde kullanılan otomobil ise 3.0 litrelik süperşarjlı V6 motora sahip 333 hp’lik yeni Q7. 0-100’ü 5.7 saniye olan otomobil 8 ileri şanzımanı ve Quattro AWD sistemi ile birlikte bu zorlu koşullarda hareket halinde kalmayı başarmış.

Avrupa başta olmak üzere Kuzey Amerika dışındaki bölgelerde ise 3.0 litrelik V6 dizel motor seçeneği ile satın alınabilen Q7’nin bir de 4.0 litrelik V8 dizel motora sahip SQ7 versiyonu bulunmakta. Audi ilerleyen günlerde 435 hp ve 900 Nm tork üreten SQ7’nin kalbini 97 yıldır dizel motor kullanmayan Bentley ile ortaklaşa kullanmaya başlayacak. Böylelikle Bentayga‘da dizel motor seçeneğine kavuşmuş olacak.

Aşağıda ise reklamın sahne arkası çekimlerini izleyebilirsiniz.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu