Haberler

Gymkhana serisi bu kez Romanya’da




Doğum günü sahibi bu sefer bir fabrika olduğu için kutlama şekli de kendine özgün gerçekleşti; fabrikanın içerisinde ralli otomobiliyle turlamak! Ford, Craiova’da yer alan tesislerinin 40. yılını kutlarken de bahsedilen kutlamayı gerçekleştiren firma oldu.

Fiesta R5 model otomobili ile fabrikayı gezen yerel kahraman 22 yaşındaki Simone Tempestini bu yıl içerisinde kariyerinde 2. kes Romanya Ralli Şampiyonu olmayı başardı. R2 Fiesta ile yarışlara katılan pilot bu yıl aynı anda Gençler ve WRC3 klasman kupalarını kaldıracak.

Craiova’da yer alan tesis ilk olarak yerel otomobil üreticisi Oltcit tarafından kullanıldı. Daha sonraları 1990’ların ortalarında Daewoo tarafından kullanılan olan tesis’in Ford öncesindeki son sahibi ise General Motors oldu.

Tesisi 2008‘de kurtarma kararı alan Ford fabrikayı Transit Connect, B-Max ve EcoSport gibi modellerin ana üretim noktası haline geldi.

Videonun içerdiği hareketler ise diğer Gymkhana serilerinde de gördüğümüz hareketlerin farklı karışımlarından oluşmakta. İlginç olan noktalardan birisi ise arka kanatta yer alan boya tabancaları ile Romanya bayrağının renklerini havada oluşturulabilmekte.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu