Haberler

Yeni Mercedes E Coupe sonunda sızdı




Yeni Mercedes E Coupe, resmi tanıtımından 3 gün önce ortaya çıktı!

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz gün Mercedes-Benz, resmi Youtube kanalından yeni E Coupe ile ilgili kısa bir video yayınlamıştı. Videoda belirtildiği gibi yeni E Coupe, çarşamba günü resmi olarak tanıtılacaktı.

İnternete sızan kataloğu sayesinde yeni E Coupe, otomobil meraklıların karşısına 3 gün önce çıkmış oldu.

Katalogda gösterilen yeni E Coupe, dışarıdan görüldüğü gibi AMG donanım paketine sahip. 19 inçlik AMG jantları ve elmas görünümlü radyatör ızgarası bunun en büyük kanıtı.

Yeni E Coupe’de göze çarpan bir diğer detay ise kelebek camlar! Tasarımda yer verilen büyük kelebek camlar sayesinde yeni E Coupe, oldukça farklı bir hava yakalamış.

Yeni E Coupe’nin iç mekanı ise oldukça lüks. Yepyeni havalandırma delikli deri koltuklar, 12.3 inçlik ekran, 23 hoparlörlü Burmester ses sistemi ve havalı süspansiyonları kontrol eden ”Dynamic Select” tuşu katalogda göze çarpan ilk detaylar.

Katalogda gösterilen modelin E400 4Matic olduğu belirtilmiş. 3.0 litrelik V6 benzinli motora sahip bu otomobil, 329 beygir güce ve 480 Nm tork değerine sahip. Ancak 0-100 hızlanması 5.3 saniye olan bu otomobili, ÖTV nedeniyle yollarımızda sıkça görmemiz söz konusu değil.

Tahminimizce yeni E Coupe, güncel E serisinde de sunulan E 200 ve E 220d seçenekleri ile ülkemize ithal edilecek.

Yeni E Coupe, tıpkı yeni Mercedes modelleri gibi 9 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman ile satışa sunulacak.

Resmi tanıtımı çarşamba günü yapılacak olan yeni E Coupe, gelecek ay Detroit Otomobil Fuarı’nda otomobil tutkunlarının karşısına çıkacak.

 

 

 

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. ne diye tanıtım yapmış ki mercedes. zaten s coupe nin tanıtılmasıyla beraber bir yerde c ve e coupe nin de tanıtımını yapmış oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu