Haberler

Tesla iç mekana daha çok çalışacak




Özellikle premium sınıfa geldiğimizde, her kullanıcının önceliklerinden biridir iç mekan kalitesi. Otomobili kullanırken kullanıcının gözüne ilişen her şey iç mekanla alakalıdır; dikişlerdeki simetriden tutun kolunuzu koyduğunuz kol dayamanın hareket etmesi bile bir çok bilinçli otomobil kullanıcısının, otomobiline harcadığı parayı görme çabasıdır aslında.

Tesla gibi üreticilerin otomobillerinin içine oturulduğunda bir ayrıcalık olarak kaliteli iç mekan beklemek üreticiye haksızlık olmaz. Ancak Tesla’nın başaramadığı tek nokta belki de iç mekan kalitesi. Fakat Tesla, müşterilerinden bu yönde aldığı şikayet ve eleştirileri göz önünde bulundurmuş olacak ki, Electrek’in haberine göre premium otomobil üreticilerinden Volvo’nun iç mekan mühendisliğini yürüten ekibin başındaki isim Anders Bell’i kadrosuna kattı.

Anders Bell’in iç mekanının dizaynında rol oynadığı en son otomobiller ise Volvo XC90, S90 ve V90 modelleri. Bu modellerin iç mekanlarının ise segmentlerindeki en güzel, en lüks ve en özel hissettiren iç mekanlardan olduklarını söylemek pek de subjektif bir yaklaşım olmayacaktır.

Anders Bell’in, Tesla’nın otomobillerine yeni bir soluk getirmesini tüm otomobil alemi gibi biz de heyecanla ve sabırsızlıkla bekliyoruz.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu