Haberler

Mitsubishi ile ortaklık kuran Nissan hibrite yöneldi




Mitsubishi’nin %34 hissesini satın alan Renault-Nissan İttifakı yöneticileri yeni bir plug-in hibrit otomobil üzerinde çalıştıklarını doğruladı.

Nissan sadece elektrikli otomobillere yönelmeyi planlıyordu ancak bu planlarda U dönüşü yaptı ve Avrupa için plug-in hibrit çözümler üzerinde çalışmaya başladı. Renault-Nissan geçtiğimiz günlerde Mitsubishi Motors’un %34 hissesine sahip oldu ve Nissan’ın Avrupa’daki Ar-Ge yöneticisi Takashi Shirakawa şimdiden yeni plug-in hibrit projesinde Mitsubishi’nin popüler Outlander hibrit modelinin teknolojisini kullanabileceklerini belirtiyor. Shirakawa “Gelecek için önceliğimiz elektrikli otomobiller ancak geçiş aşaması için bir köprüye ihtiyacımız var. Şu anda Avrupa için bir plug-in hibrit çözüm üzerinde çalışıyoruz. Mitsubishi Motors da Nissan ailesine girdi ve zaten Outlander gibi bir plug-in modele sahipler. Yeni nesil ürünlerde Outlander’ın mevcut teknolojisi kullanılabilir ancak bu düşünce henüz çok yeni, hiç bir şey kesinleşmiş değil” diye konuştu.

Nissan’ın hibrid teknolojisi ile yaptığı birkaç deneyden biri de, 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıttığı Gripz konseptiydi. Mitsubishi’nin hibrit alanında deneyimi gelecekle kolayca bir Qashqai plug-in hibrit ortaya çıkartabilir. Shirakawa ayrıca elektrikli sistemleri daha küçük segmentlere yayacaklarını doğruladı. Nissan yöneticisi bu konuda şunları söyledi: “Çoğu müşteri daha küçük elektrikli otomobiller istiyor. Bunu biliyoruz ve zaten bu müşteri taleplerini ve ihtiyaçlarını elektrikli teknolojilerle nasıl çözümleyeceğimiz üzerinde çalışıyoruz.”

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu