FeaturedHaberler

Büyük yarış; Bugatti Chiron Sport vs Dassault Rafale




Dünyanın en hızlı hiper otomobil Bugatti Chiron Sport ile Fransız savaş uçağı Rafale Marine pistte kozlarını paylaştı.

Adından sık sık söz ettiren Bugatti Chiron çok konuşulacak bir denemeye daha konu oldu. Sport versiyonu ile karşımıza çıkan model Fransız savaş uçağı Rafale Marine ile hız denemesine girdi. Söylemeden geçmeyelim; uçağın ağırlığı 22.700 pound ve motor gücü ise 5.700 beygir. Chiron Sport ise 1500 devir gücünde.

Bugatti Chiron Daha Önce De Rekorlar kırmıştı

Bugatti Chiron Sport, Fransa’nın Ehra-Lessien bölgesinde yaptığı hız denemesinde saatte 490 kilometre hıza ulaşmayı başarmıştı. Başarıyla sonuçlanan hız denemesi, Almanya merkezli teknik denetim şirketi TÜV tarafından da onaylanmıştı. Öte yandan prototip araç bu test için Bugatti ve iş ortakları tarafından özel olarak hazırlanmış. Standart modelden 25 santimetre daha uzun olan Bugatti Chiron Sport, arka bölümde önemli aerodinamik güncellemelere gitmişti. Ayrıca yere basma gücünün azaltılması amacıyla aracın difüzörü elden geçirilmiş ve arka kanat ile yolcu koltuğu gibi bazı parçalar sökülmüştü.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Hesaplamadilar, salladilar.

    Şafta baglanip rotasyonel harekete donusturulmeyen jet.ucagi motorlarında beygir gücü degil thrust (itme) kuvveti tanimlanir ve birimi Newton veya eşleniğidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu