Haberler

350 HP’lik Avatar, pistlerden yola fırlıyor




İngiliz spor otomobil üreticisi Avatar, ilk seri üretim otomobilini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Roadster olarak adlandırdığı otomobilin ilk kez Birmingham’da düzenlenen Performans Otomobilleri Fuarı’nda görülmesi planlanıyor.

Bu kadar bahsetmişken, kaputun altına inelim:

Kaputun -pardon gövdenin- altında Ford Focus ST’ye güç veren 2.0 litrelik Ford EcoBoost motoru barınıyor. Ancak motorda herhangi bir güçlendirmeye gidilmemiş. Standart haliyle maksimum 250 HP güç ve 360 Nm tork sağlayan bu motor, otomobilin yalnızca 695 kg olan ağırlığı sayesinde 0’dan 100 km/s hıza 4 saniyenin altında ulaşmasını sağlayabiliyor. Standart haliyle bu motorla maksimum 233 km/s hıza ulaşabilmek mümkün.

Alıcılar opsiyonel olarak Focus RS’e de güç veren 2.3 litrelik turboşarjlı EcoBoost motorla da bu otomobili alabiliyor. 350 HP güç ve 470 Nm tork üreten bu motorla, 0-100 km/s süresi 3.6 saniyeye kadar düşüyor. Bu gücü 6 ileri manuel şanzımanla veya 7 ileri sequential yarış şanzımanı ile yere aktarmak mümkün. Bu motor kombinasyonu ile otomobilin maksimum hızı 265 km/s’ye kadar çıkıyor.

Peki ya iç mekan?

Avatar Sports Car, otomobili tamamen yol odaklı tasarlamasına rağmen herhangi bir ekstra ücret ödemeden daha donanımlı hale getirebilmeyi mümkün kılıyor. Aynı anda lüksü de yaşamak isteyenler için deri kaplı bir iç mekanla, ısıtıcıyla, klimayla, Apple CarPlay veya AndroidAuto bağlantısıyla satın alabilirsiniz. Hatta abartıp, otomobile bir tavan ekleyebilirsiniz.

Avatar Sports Car’ın yöneticisi Dylan Popovic; “İlk prototipi yapmadan önce müşterilerimizin daha fazlasını istediğini biliyorduk. Bunun için müşterilerimizi dinledik ve mükemmel performansla iyi bir yol tutuşunu saf hisler sunan bir sürücü otomobilinde birleştirmemiz gerektiğine karar verdik.” diyerek aslında otomobilin tam olarak “katıksız pist performansı” sunmak için tasarlandığını ifade etti.

Otomobilin habitatına girersek: Pist

Uzay şase ve kompozit gövdesinin sayesinde firma otomobilin tam olarak pist için tasarlandığını söylüyor. Hatta pist tecrübesini ölümsüzleştirmek ve doruklarına kadar yaşatmak için otomobilde takla barlarını, yarış tipi yangın söndürücüyü ve GoPro aksiyon kamerası bağlantısını da sunuyor. Otomobilin üretiminin bu yılın ilkbaharında başlayacağını ifade eden firma, satış fiyatının 39.990£’dan (49,115$) başlayacağını belirtti. Ülkemizde satışının olup olmayacağı ve fiyatının ne kadar olacağı ise bilinmiyor.

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. 700 kilo ve 250+km hız mı? 106gti dan yola çıkarak pek olumlu bakmıyorum ama günümüz teknolojisiyle üretilen otomobiller genelde bizleri şaşırtabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu