Haberler

Kamuflajlı BMW Z5 karların arasında dans ediyor




BMW’nin yeni roadster modeli Z5 ve onun kardeşi Toyota Supra geliştirilmeye devam ediyor. Otomobil casusları tarafından çekilen bir video, Bavyeralı modelin drift yeteneğinin bir kısmını ortaya koyuyor.

BMW mühendisleri hem çalışıyor, hem eğleniyor

Görüntülere göre BMW mühendislerinin yeni roadster’ın üzerinde çalışırken bir hayli eğlendiklerini tahmin edebiliyoruz. Videonun başında karla kaplı parkurda aracı hazırlamak için bol bol donut çizen mühendis, daha sonra tamamen buz ile kaplı büyük bir tabakanın üzerinde tatlı tatlı kayıyor.

Videonun ikinci kısmında ise lastikleri karlı zemine iyice alışan Z5, geniş alanda arkasını rahatça bırakıyor. Ayrıca bu noktada kısa bir süre motorun homurdanma senfonisi duyulabiliyor.

Z5’te lüksten çok performans ön plana çıkacak

BMW Z5, hardtop tavan yapısından ziyade kumaş yapıdaki softtop tavan ile hafif bir araç olduğunun ipuçlarını veriyor. Kaputunun altında 4 ve 6 silindire sahip motorların yer alacağı Z5, Supra’da da kullanılacak ek bir hibrit motor seçeneği sunabilir.

2017 sonunda tanıtılacak olan Z5 ve yeni Supra’nın gelecek yılın başında Avusturya’daki Magna tesislerinde üretime geçmesi bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu