Haberler

Volvo XC40’ın hedefi büyük




Çinlilere satıldıktan sonra büyük bir atılım yapan Volvo, XC40 ile crossover ailesine yeni bir üye kazandırmak için gün sayıyor.

Volvo XC40 ‘da şıklığın temsilcisi olacak

2016 yılında ilk kez adından bahsedilmeye başlanan Volvo XC40, markanın yenilenen modelleri XC90 ve S90 ile aynı yüzü paylaşacak.

Volvo’nun “Kompakt modüler mimari”(CMA) üzerine inşa edeceği ilk model olacak XC40, hepsi turbo beslemeli olan motorlarla donatılacak.

Hibrit bir versiyonu olacağı da belirtilen otomobilin elektrik motoru, üç silindirli 1.5 lt turbo üniteyle ve yedi ileri otomatik şanzımanla harmanlanacak.

XC60′ da yenileniyor

Volvo kaynaklarından gelen bilgilere göre markanın Amerika, Çin ve Avrupa’da büyük bir başarı yakalayan XC60’ın yeni jenerasyonunu bu yıl tanıtılacak.

Sonbaharda tanıtılması planlanan XC40’ın ardından XC60’ı da tanıtacak olan Volvo, elektrikli otomobil için çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Aynen haber yanlış önce xc60 sonra xc40. Ayrıca hız vermeden değil hız kesmeden =)

  2. XC40 çok güzel olmuş. Bakmaya doyamıyorum. Tek kelimeyle mükemmel olmuş. Volvo artık S60 konusunda birşeyler yaparsa çok mutlu olacağım. S60’ın yenilenme zamanı, geldi de geçiyor. S60 2010’da çıktı 2013 yılında makyajlandı. Volvo’nun son yıllardaki tasarım anlayışını çok beğeniyorum. Bkz: S90/V90, XC60, XC90. S60 hem tasarımıyla, hem malzeme kalitesiyle, hem de motor ve performansıyla rakiplerinin çok gerisinde kaldı. S60’ın rakipleri ise çoktan yenilendi, makyajlandı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu