Haberler

Elon Musk’tan hayat kurtaran Tesla sürücüsüne jest!




Bir Tesla Model S sürücüsünün doğru müdahale ile otobanda hayat kurtarması, dev markanın CEO’su Elon Musk’u harekete geçirdi. Musk, bakalım markasını tercih eden kullanıcıya nasıl bir jest yapmış?

Tesla sürücüsü büyük faciayı kıl payı önledi!

Münih’te meydana gelen olayda, Tesla Model S sürücüsü Manfred Kick, otobanda ilerlerken önünde bariyerlere sürterek ilerleyen bir Volkswagen Passat olduğunu fark etti. Araca yanaşan sürücü, Passat sürücüsünün baygın olduğunu anlayınca aracıyla öne geçti. Tampon yaparak aracı durdurmayı başaran Kick, böylece yaşanabilecek büyük bir facianın da önüne geçmiş oldu.

Sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hastaneye kaldırılan sürücünün felç geçirdiği ve bu yüzden bilincinin kapandığı öğrenildi. Olayın Alman basınında duyulmasının ardından ise markanın CEO’su Elon Musk kahraman sürücü ile iletişime geçti.

Musk, Twitter’dan hasarı karşılayacağını açıkladı

Twitter’dan aracı güvenli bir şekilde durduran Tesla sürücüsünü tebrik eden Musk, yaklaşık 10.000 Euro tutan iki otomobilin hasarını markanın karşılayacağını söyledi. Bununla da kalmayan Musk, onarım işlemlerini hızlandırmak için servis yetkililerine talimat verdiğini belirtti.

Otomobil kullanıcılarının yetkili servislerin pahalılığından şikayet etmesine karşın Musk’un böyle bir hamle yapması marka güvenilirliği açısından önemli bir jest. Fakat bu olay basına yansımasaydı, markanın yine de böyle bir jest yapıp yapmayacağı konusunda kafalarda soru işareti oluşturuyor.

 

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. habere göre adam felç geçirmiş bana pek yorgunlukla alakalı gelmedi. passatın bu modelinde bazı üst düzey araçlarda bulunan güvenlik önlemleri yokmuş sanırım. şerit algılama sistemi otomatik fren gibi.
    herkesin cesaret edebileceği kolay bir şey değil bu arada. tesla sürücüsünü tebrik etmek lazım

  2. Tesla ile ilgili haberlere “reklam’mı,değil’mi” şüphesiyle objektif yaklaşıyorum fakat genede reklam olduğuna kanaat getiriyorum çünkü america’nın işi gücü reklam

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu