FeaturedHaberler

İstanbul Motobike 2017: Suzuki Standı




Bilindiği gibi Suzuki, 2016 yılında Türkiye’deki otomobil, motosiklet ve deniz motorları faaliyetlerini Doğan Holding çatısı altında birleştirmişti. 23–26 Şubat 2017 tarihleri arasında düzenlenecek Eurasia Moto Bike Expo’da mevcut modellerini motosiklet severlerle buluşturuyor.

Eurasia Moto Bike Expo 2017 Fuarı’nda Super Sport segmentindeki temsilcileri GSX-R 1000/R, GSX 250R ve GSX-R 125 ile Enduro sınıfında V-Strom 1000, V-Strom 650 ve V-Strom 250 modellerini sergilenecek. Ayrıca Street sınıfındaki yeni modelleri GSX-S 750, GSX-S 125 ile yeni Burgman 400A modellerini de motosiklet tutkunlarının beğenisine sunuyor.

Fuara gelen ziyaretçiler aynı zamanda GSX-S1000, SV650, Inazuma, Inazuma F, Burgman 200A, Address modellerini de Suzuki standında yakından inceleme fırsatı yakalayacak.

2017’de Yeni Modellerine Ağırlık Verecek

Suzuki 2016 yılında bir önceki yıla göre satışlarını %39 oranında arttırarak 1.500 adetin üzerinde bir adetle 2016 yılını başarılı bir şekilde tamamladı. 2017 yılında da yeni modellerinin pazara sunulmasıyla birlikte başarısını devam ettirmeyi hedefliyor.
Suzuki’nin sahip olduğu inovatif yaklaşım ve ürünlerinde sunduğu kalite ile motosiklet dünyasında ayrı bir yere sahip olduğunu hatırlatan Suzuki Genel Müdürü Ümit Karaarslan, Türk tüketicisinin motosiklete olan ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi. Suzuki olarak Türk tüketicisinin ve özellikle hobi tutkunlarının tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek zenginlikte ürün gamına sahip olduklarını belirten Ümit Karaarslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Pazarın yüzde 90’ini temsil eden 250cc ve altı motor hacine sahip 4 yeni modelimiz bulunuyor. 2016 yılında piyasaya çıkardığımız 7 yeni model ile pazar payımızı arttırmayı başardık. 2017 yılında da yollara çıkaracağımız 9 yeni modelimizle rekabetteki yerimizi güçlendireceğiz.Üretim yaptığı her alanda olduğu gibi, motosiklet konusunda da sahip olduğu özelliklerle, segmentinde fark yaratan Suzuki’yi, Türkiye’de hak ettiği noktaya taşımak için yeni bir süreci başlattık. Çünkü tüketicilerin zaman içinde kaliteli motorlara ilgi göstermeye başlamasını önemli bir etken olarak değerlendiriyoruz.
Yeni yapılanmamız kapsamında artık Türkiye’de daha hızlı ve kolay yedek parça temini yapabiliyoruz. Suzuki motosiklet müşterilerimize benzersiz bir satış sonrası deneyimi yaşatmayı amaçlıyoruz. Bu yıl satışa sunacağımız yeni modellerle birlikte, 2017 yılında da büyümeyi hedefliyoruz.”

Yeni modeller Mart ayında satışa çıkıyor

GSX-R1000

Suzuki, yeni modellerini Mart ayından başlamak üzere Türkiye’de satışa sunarak motosiklet pazarındaki iddiasını ortaya koyuyor. Yeni modeller arasında yer alan GSX-R1000 Super Sport modellerin önde gelen temsilcilerinden olarak kabul ediliyor.

Güçlü bir hızlanma, viraj tutuş ve frenleme için tasarlanan bu makine şimdiye kadar üretilen en gelişmiş GSX-R. Yeni GSX-R1000’in gelişmiş elektronik yönetim sistemi bulunmaktadır. IMU, 3-eksen,yalpalama, yuvarlanma ve sapma sırasında motosikletin hareket ve konumunu 6 yönlü olarak izleyen elektronik bir sistemdir. IMU tarafından yapılan geri bildirim sayesinde motosiklet hareketlerinin gerçek zamanlı olarak izlenmesi çekiş, frenleme ve viraj kontrolünün daha hassas ve etkili olması sağlanmaktadır. GSX-R1000’nin IMU tabanlı sistemleri MotoGP yarışmalarında geliştirilmiş olan ileri mühendislik ürünüdür.

MotoGP teknolojisi ile geliştirilen yeni tip motora sahip olan Suzuki GSX-R 1000A Concept ise 2017 yılında seri üretim hali ile Türkiye’deki motosiklet tutkunlarının beğenisine sunulacak. Yeni şaseye ve aerodinamik MotoGP dizaynına sahip olan konsept modelde 10 kademeli çekiş kontrol sistemi, 3 farklı sürüş modunun seçilmesine imkan veren S-DMS sistemi ve vites geçişlerinin çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan Quick Shifter gibi özellikler bulunuyor

V-STROM 250 ile Maceraya Başlangıç

Piyasaya ilk çıktığı günden bu yana kendisine özel bir hayran kitlesi yaratan V-Strom yenilenerek iddiasını artırdı. V-Strom 250’nin tasarım konsepti sayesinde gövde yapısı hem dengeli olmakta hem de kullanım kolaylığı maksimum seviyede olmaktadır.


V-Strom 250/ABS’ye güç veren 248cm3 paralel ikiz motor, orta ve düşük devirlerdeki tork değerini en yükseğe çıkararak kontrol kolaylığı sunan güçlü bir sürüş sağlamayı hedefleyerek bir optimizasyon gerçekleştirdi. Elde edilen toplam verimlilik ayrıca daha iyi yakıt ekonomisine ve Euro4 emisyon yönetmeliklerini karşılayan çevreci değerleri sağlamaktadır. V-Strom dolu bir benzin deposuyla yaklaşık 500 km’nin üzerinde bir sürüş menziline sahip.

V-STROM 650 ile Konforlu Yolculuklar

Son model donanımlarıyla her koşula mükemmel uyum sağlayan V-Strom 650 hem şehiriçi kullanım hem de asfalt dışı zeminlerde görev yapabilen bir yapıya sahip. V-Strom 1000’den gelen gelişmiş çekiş kontrol sistemini (TCS) devralan yeni V-Strom 650 de şimdi bu ileri teknoloji ile donatılmıştır.


İki modu olan çekiş kontrol sistemininde birinci mod daha gelişmiş ve heyecan verici sürüş için optimum arka tekerlek dönüş hızını sağlıyor. İkinci mod ise kaygan yüzeylerde daha fazla güven vermek üzere arka tekerlek çekiş kontrolünü yol şartlarına göre düzenler.
.

GSX250R

Şık ve akıcı çizgisi ile yeni GSX250R Suzuki’nin spor motosiklet mirasına yakışan bir tarz sergiliyor. Çift silindirli 250 CC motor, 1 depo ile yaklaşık 480 km menzil, standart ABS gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Bu sayede hem daha fazla güç ve kullanım kolaylığı, hem de sınıfının en iyi yakıt tasarrufu seviyesi ile GSX250R’nin sağladığı performans normalde bir 250cm₃ motosikletten beklenilenin ötesine geçiyor.

 

GSX-S 125A

Tek silindirli 124cc’lik motosiklet 133 kg ağırlığı ile dikkat çekiyor. 125’lik modeller arasına yeni katılan naked GSX-S 125 bu hacimde çok can yakacağa benziyor.

GSX-R 125

Sınıfında en güçlü motor özelliği ile öne çıkan motosiklet GSX-S 125 ile aynı motoru paylaşıyor. Anahtarsız çalıştırma ve durdurma da 125cc’lik motosikletler arasında pek rastlanmayacak türden.

Burgman 400

Suzuki Burgman

Görünüm olarak eskisine göre baya hafiflemiş ve incelmiş olan olan Burgman, yeni 400 cc’lik motoruyla karşımıza çıkıyor. Maxi scooter severlerin yeni tercihlerinden biri olacağa benziyor.

Faik Gökhan Gök

1994 Amasya doğumluyum. Kültür Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Otopark; senelerdir otomobil hakkında bilgi alırken, şimdi motosiklet hakkında yazabileceğim bir yer olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu