Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Yeni Hyundai Elantra Amerika versiyonu tanıtıldı

Avrupa versiyonu için biraz daha bekleceğiz.




Güney Koreli üretici Hyundai, Amerika Birleşik Devletleri için daha önce Venue adını verdiği yeni bir kompakt crossover modelini tanıtmıştı. Şimdi ise ABD ve Güney Kore versiyonu olan yeni Hyundai Elantra modelini tanıttı.

Yeni Hyundai Elantra; Apple CarPlay ve Android Auto bağlantısı, çift 10.25″ boyutlu ekran düzeni gibi Sonata’da bulunan teknolojileri getiriyor. Ayrıca model tarihinde ilk defa hibrit bir motor seçeneği de duyuruldu.

Yeni Tasarım, Yeni Platform

Şu anda ülkemizde satılan makyajlı Elantra, tamamen yeni bir tasarıma kavuşmuş ve eski versiyonuna hiç benzemeyen model günümüz otomobilleri ile rekabette uygun bir hale gelmiş durumda. Güncellenen platformu sayesinde aks mesafesi yaklaşık 25 mm, toplam uzunluğu ise 50 mm artan Hyundai Elantra, segmentinin en büyük otomobili olmaya aday durumda.

Yeni Teknolojiler

Yeni Elantra, teknoloji tarafında Kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto bağlantısı sunuyor. Modelin giriş seviyesinde 8.0″ bilgi eğlence sistemi ekranı bulunurken, üst paketlerde ise multimedya ekranı ve dijital gösterge paneli 10.25″ boyutlarına çıkıyor. Ayrıca bu iki ekran, tıpkı Mercedes MBUX tarzında tek parça olarak konumlandırılmış durumda.

Otomatik acil durum freni, şerit takip asistanı, sürücü dikkat takip sistemi ise modelde standart olarak sunuluyor. Opsiyon listesinde ise kör nokta uyarı sistemi ve adaptif hız sabitleyici bulunuyor. Ayrıca yeni Elantra’nın opsiyon listesinde aracın fonksiyonlarına ulaşabildiğiniz bir dijital anahtar da bulunuyor.

Hyundai Elantra

Yeni Hyundai Elantra Hybrid

Yeni Elantra’da ilk defa hibrit seçeneği bulunuyor. Yeni Elantra; 1.6 litre sıralı 4 silindirli atmosferik benzinli motoru ve elektrik motoru ile 141 bg (104 kW) güç ve 265 Nm tork elde ediyor. Hybrid Elantra’nın yakıt tüketimi ise sadece 4.7 lt / 100 km olarak açıklanmış durumda. Söylentilere göre yeni Elantra’nın 275 beygir gücünde bir N versiyonu da olacak.

Avrupa versiyonu çıkana kadar Türkiye’de satışta olmayacak

Yeni nesil Hyundai Elantra, sadece Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri için satışa sunulacak. Modelin Türkiye’de ve Avrupa’da yenilenmesi için bir süre daha beklemek zorundayız. Toyota Corolla, Honda Civic, Volkswagen Jetta ve Mazda3 gibi modellere rakip olacak aracın fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi hakkında ise şuan için bir açıklama mevcut değil.

Hyundai Kona Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Yüksek hacimli motor görüp saydırmaya gelmiştim ama 1.6 hibrit motoru görünce şaşırdım. Amerikalılar sonunda dünyayı da düşünmeye başladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu