Haberler

Jeep Wrangler JL yakalandı!




Yeni Jeep Wrangler JL piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Casus fotoğrafçıların kamuflajlı yakaladığı Wrangler, şu ana dek ilk defa bu kadar ayrıntıyla görüntülendi.

Jeep Wrangler 3 çeşit ile geliyor

Casus fotoğraflarda görünen otomobiller, Wrangler’ın dört kapılı modeline ait olsa da, Wrangler’ın 3 çeşit olarak piyasaya sunulacağını biliyoruz. Bunlardan birincisi dört kapılı model olurken diğer ikisi ise iki kapılı ve pick-up modelleri. JL kod adlı bu yeni Wrangler için ne kadar bekleyeceğimiz konusunda herhangi bir açıklama bulunmuyor. En iyisi Jeep kamuflajları sökmeye başlayana dek umutlanmamak.

Tekrardan komple kamuflajlı yakalanan otomobilde göze çarpan gelişmelerden biri ise, otomobilin ağır kamuflajlı olmasını sağlayan siyah örtü kamuflajın, otomobilin yanlarından kaldırılmış olması. Buna rağmen yeni çıkarılabilir tavan sisteminin nasıl çalıştığıyla ilgili bir öngörüde bulunmak oldukça zor.

Değişmedi, değişmiyor

Jeep Wrangler, kasa değişimleri göz önüne alındığında tam olarak bir istikrar otomobili olarak göze çarpıyor. Her güncellemede, her değişimde otomobili tasarımına dokunmadan, yalnızca teknolojik gelişmelerden nasibini almış bir hale getirmek gerçekten takdire şayan. Yeni modelde ise, Jeep’in yıllardır Wrangler için kullandığı tasarım diline sahip çıkılmış ve stepne otomobilin arkasında sabit tutulmuş. Buna ek olarak, stepnenin ortasına bir geri görüş kamerası yerleştirilmiş.

Otomobil dünyasının temel yapı taşlarından biri haline gelmiş Wrangler, aynı Porsche 911 gibi nesillerdir yalnızca küçük bir takım değişikliklere uğruyor. Yeni Wrangler’da ise, geri görüş kamerası ve biraz daha eğimli ön cam haricinde eskisine nazaran pek bir değişiklik var gibi görünmüyor.

Fotoğraf kaynağı: www.autoblog.com

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu