FeaturedHaberler

Maserati’den bir hot-hatch mi geliyor?




Aston Martin’in birkaç sene önce yaptığını bu sefer Maserati 500 ile yapacak gibi duruyor. Markanın aile bağlarının bir sonucu olarak Fiat 500 temelli bir hot-hatch yakında gün yüzüne çıkabilir. Basına sızan görselde Maserati’nin geleneksel ön yüzünü minik 500’e entegre edilmiş halde görüyoruz. Fiat 500, bu haliyle fazlasıyla ‘cool’ olmuş!

Maserati 500 ile amaç ekonomi

İsminin Maserati 500 olacağı varsayılan modelin tek görselinde İtalyan markanın imzası haline gelen ön ızgara, büyük jantlar ve birkaç hava girişinden fazlasını göremiyoruz. Tıpkı Aston Martin Cygnet’te de olduğu gibi, bu modelle amaçlanan markanın ürün gamının ekonomi ortalamasını düşürmek olacak. Bu sayede İtalyan üretici GranTurismo, Quattroporte ya da Levante gibi benzin canavarlarını üretmeye devam edebilecek.

190 beygir?

Lüks ufaklık gücünü tahminlere göre 1.4 litre hacminde turbo beslemeli bir makineden alabilir. Yine tahminlere göre bu motorun gücü, markanın karakterini utandırmamak adına 190 HP’ye kadar yükselebilir. Fiat 500’ün yapısı düşünüldüğünde bu gücün sadece ön tekerleklere iletilebileceği ise neredeyse kesin.

Ucuz olmayacak

Fiat 500’ün bugüne kadar piyasaya sürülen özel modellerinin fiyat etiketleri ve Maserati logosu göz önünde bulundurulduğunda, otomobilin pek de ucuz olmayacağı aşikar.

Kaynak: motor1.com

 

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Marka algısını düşürür bence biraz daha kendi araçlarına çalışsınlar sedan araba alıyorsun gallordo'dan fazla sürtüyo altı

  2. Hiç mantıklı değil. Aston Martin zamanında yaptıda ne oldu, ne kadar başarılı olduğu tartışılır. Cygnet Toyota İQ temelli bir modeldi fakat Aston Martin Cygnet ile istediği başarıyı yakalayamadı. Maserati böyle yapacağına LaFerrari temelli yepyeni bir spor otomobil üretmesi bence çok daha mantıklı olur.

  3. Maserati'nin böyle bir macera arayacağını asla düşünmüyorum. Maserati böyle birşey yaparsa çok büyük bir hataya düşer Aston gibi. Aston Martin de böyle yaptıktan sonra Maserati, Ferrari, Lamborghini de böyle şeyler yapmaz umarım. Aston Cygnet'i yaparak klasını bozmuştu aynı şeyi Maserati yapmaz, yaptırmazlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu